Nederland

Leuke dingen om te doen in Utrecht

Utrecht: de stad van de smalle straatjes, het gezellige en bruisende centrum en natuurlijk het enorme Utrecht Centraal. We weten allemaal dat het een ideale locatie is om te winkelen maar wat kun je eigenlijk nog meer doen in deze levendige stad? Hieronder zet ik de highlights van Utrecht voor je op een rijtje!

Huur een bootje

Dit is één van de leukste activiteiten om te doen in Utrecht. De zon op je bol, een koud biertje in je hand en ondertussen door het levendige Utrecht varen met een bootje. Langs de grachten vind je overal plekken waar ze bootjes verhuren maar je kunt het ook van tevoren regelen. Dat scheelt je een hoop zoekwerk op de dag zelf! Voor de sportievelingen onder ons: er zijn ook plekken waar je een kano kan huren. Extra leuk om jezelf al peddelend door Utrecht te begeven.

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is een van de grootste en meest luxe kastelen van Nederland. Het kasteel ligt een stukje buiten Utrecht maar het is zeker de moeite waard om hier langs te gaan. Van buiten is het prachtig historisch gebouw met bruggen en ramen met mooie luiken. De vele torens tekenen af tegen de lucht. Binnen kun je een tour volgen, maar er zijn ook maandelijks events en exhibities. Het kasteel is open van elf uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags. Het sprookjesachtige gebouw is niet alleen van binnen interessant om te zien, maar ook in de tuinen en het park eromheen kun je jezelf verliezen in de mooie symmetrische plekken.

Probeer de vele restaurants uit

Ontbijten, lunchen en dineren: voor elke maaltijd één restaurant en je kunt al drie nieuwe plekjes uitproberen op een dag. Utrecht staat bekend om haar lieflijke hotspots om te dineren en er is voor ieder wat wils. Houd je van planten en biologisch eten? Dan moet je zeker bij Le Jardin zijn. Ze koken hier met eigen producten én je kunt dineren tussen de planten. Voor de visliefhebbers is Vis & Meer een heel goed visrestaurant. Alle soorten vis weten ze hier heerlijk klaar te maken. Heb je een drukke dag gehad en neem je liever een wat snellere hap? Dan is Meneer Smakers the place to be. Ze hebben zichzelf benoemd tot the best burgers in town en ik geef ze groot gelijk. Geef bij de bar door welke burger je wilt hebben en je zal geen spijt krijgen van je keuze.

Beklim de Dom

De bekende Dom van Utrecht klinkt voor iedereen bekend maar ben je ook al een keer naar boven geweest in de toren? Als je antwoord op deze vraag ‘nee’ is, dan moet je dit écht een keer doen. Heb je het al wel een keer gedaan? Grote kans dat je nog nooit op het special platform bent geweest. Dit platform is afgelopen jaar gebouwd en je staat hier op 100 hoogte met een 360 graden uitzicht over de stad. Kortom, een leuke activiteit!

Fiets door Utrecht

In het centrum van Utrecht is alles op loopafstand, maar zodra je je wat sneller wilt begeven door de stad is het handig om een fiets te huren. Je kan natuurlijk ook met het openbaar vervoer maar met de fiets blijf je lekker in de buitenlucht. Daarbij kun je overal stoppen waar je wilt! Huur een OV-fiets bij het station voor minder dan 4 euro en begeef je in de stad. Fiets bijvoorbeeld naar de Oude Hortus. Dit stuk hoort bij het Universiteitsmuseum van Utrecht en je kunt hier in alle rust wandelen of picknicken.

Onmisbaar..

Op een warme (of koude) dag, is er natuurlijk een ding wat echt niet kan missen. Mijn motto: probeer overal een ijssalon uit. En wat een geluk, want in Utrecht wemelt het van de goede ijssalons. Keuzestress dus! Neem bijvoorbeeld Roberto Gelato, die tweede werd op de wereldranglijst voor ijsmakers. Ook Venezia is één van mijn favoriete ijssalons. Hun mojito-ijs is echt de moeite waard om te proeven! Er is genoeg te doen in Utrecht dus! Huur een bootje of een fiets en verken de stad op eigen houtje.

Gerelateerde berichten