Nederland

Fietsvakantie op de Waddeneilanden

vakantie in Nederland

De Waddeneilanden zijn een toeristische vakantiebestemming. De eilanden bieden voldoende afwisseling voor een vakantie. Er zijn officieel acht Waddeneilanden, waarvan er vijf bewoond zijn, namelijk Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Je kan deze vijf eilanden apart bezoeken voor een vakantie, maar een leuk alternatief is om een fietsvakantie over alle eilanden te maken! Tussendoor kan je met de veerboot van het ene eiland naar het andere eiland varen en zo je fietstocht voortzetten. Natuurlijk kan je tussendoor allerlei leuke tussenstops maken bij mooie natuurparken of dorpen.

Texel

Texel is het grootste eiland van de Waddeneilanden en kent zeven kleine dorpen. Buiten de dorpen liggen vele vierkante meters aan prachtige natuur. Het dorp de Waal ligt centraal op Texel en is het kleinste dorp van de zeven. In het dorp hangt een relaxte en rustige sfeer. Zoek je een overnachtingsplek in het dorp? In Hotel Rebecca koken ze fantastische gerechten. Als je iets meer naar de kust fietst, kom je bij de geweldige stranden van Texel. Texel heeft bijna 30 kilometer aan strand en in alle seizoenen kan je lekker uitwaaien bij één van de paviljoens aan zee.

Vlieland

Op Vlieland is fietsen het meest gebruikte vervoersmiddel. Bijna overal op het eiland vind je verharde fietspaden, waardoor je je gemakkelijk met de fiets over het eiland kan verplaatsen. Ook door de bossen en natuurplekken lopen fietspaden. Zo kan je de omgeving ontdekken met de fiets. In de duinen van Vlieland vind je iets meer uitdaging met de fiets als je dat zoekt: om de duinen op te fietsen heb je flink wat kracht in je benen nodig. Tijdens het fietsen word je wel beloond met prachtige uitzichten over de duinen. Vlieland kent naast de prachtige natuur ook een rijke historie. Wil je hier meer over weten? Dan kun je de bekende fietsroute ‘Toen en Nu’ fietsen. Deze route leidt je langs mooie plekken op Vlieland en je krijgt via een boekje informatie over hoe Vlieland er vroeger uitzag in vergelijking tot nu. Kortom, een erg leuke manier om Vlieland fietsend te doorkruisen!

Terschelling

Terschelling is populair onder de jongeren voor een vakantie, maar dat geeft een leuke sfeer aan het eiland. Er worden veel evenementen georganiseerd en als er geen evenement is, dan staan de kroegen vol. Er is altijd wel wat te doen in de dorpen op het eiland of rondom het strand. De paviljoens aan zee organiseren ook vaak strandfeestjes in de zomer. Voor culturele bezienswaardigheden ben je op Terschelling ook op je plek. Er zijn genoeg musea en in het dorp West-Terschelling moet je zeker naar de bekende vuurtoren, genaamd Brandaris. Ben je toch meer op zoek naar een rustige plek? Dan kun je naar een prachtig natuurgebied, genaamd de Boschplaat. Je kan hier geweldige wandelingen maken door de rustige natuur. Kortom, er is voor ieder wat wils op Terschelling!

fietsvakantie

Ameland

Een sportief, gezellig eiland: zo wordt Ameland vaak beschreven. Door de vele ruimte op het eiland en de rustige sfeer die er hangt, is het eiland populair onder families en gezinnen die hier hun vakantie doorbrengen. Sporters kunnen op Ameland terecht voor lessen kitesurfen of golfsurfen. Er worden ook lessen gegeven voor kinderen, die ook terecht kunnen bij een Beachcamp op Ameland. Op deze manier kunnen ze leren suppen, bodyboarden, raften of ze kunnen andere watersporten uitproberen. Naast het uitproberen van de watersporten, is het ook de moeite waard om de dorpen op Ameland te bezoeken. Er zijn vier kleine dorpen op Ameland en elk dorp heeft een eigen charme. Bezoek de leuke boetiekjes of pak een terrasje in het zonnetje.

Schiermonnikoog

Op dit eiland vind je misschien wel de meeste rust. Er is namelijk maar één dorpje. Op Schiermonnikoog kan je wandelen over de stranden of je kan in de rijke historie van het eiland duiken. Op zoek naar culturele bezienswaardigheden? Dan kun je bijvoorbeeld naar de Wassermann Bunker, die stamt uit de Tweede Wereldoorlog. Je kan hier wat informatie krijgen over waar de bunker voor diende in de oorlog. De bunker is tevens het hoogste punt van het eiland en geeft je daarom een mooi uitzicht over het eiland. Dichtbij de bunker vind je het openluchtzwembad de Dúnatter, waar je je heerlijk kan vermaken bij een warme dag. Ook kan je een bezoekje brengen aan de vuurtoren van Schiermonnikoog.

fietsvakantie

Om je fietstocht over de Wadden af te sluiten kun je vanaf Schiermonnikoog de veerboot terugpakken naar het vasteland. Natuurlijk kan je je fietsvakantie op het vasteland gewoon voortzetten!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie