Nederland

Wat te doen in Zeeland? Tips voor hotels en uitjes

Zon, zee, zand. Provincie Zeeland heeft het allemaal, en meer. Het maakt dan ook niet uit of je een dagje, een weekendje of een volle vakantie in Zeeland boekt. Of dat je met vrienden, familie, je gezin of alleen met je lief in Zeeland gaat verblijven. In dit artikel hebben we de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

1. Citytrip naar Zierikzee

Houd je van shoppen, kunst en cultuur? Dan mag een bezoek aan Zierikzee tijdens je verblijf in Zeeland niet ontbreken. Zierikzee is een prachtige historische stad aan het water. Met een haven, sfeervolle monumenten, veel winkels en mooie terrassen waar je een Zeeuwse Bolus kunt eten.

2. Mountainbiken in de duinen van Westenschouwen

Ook voor actieve bezigheden zit je in Zeeland goed. In het duingebied van Westenschouwen vind je een mountainbike route die je langs zanderige duinen en onverharde paden voert. Op de route is bovendien Paviljoen Duinzigt gevestigd. Hier kun je gratis aan je fietsbanden sleutelen. Het terras biedt je de mogelijkheid om even tot rust te komen. De menukaart bestaat uit maar liefst dertig soorten bieren!

3. Deltapark Neeltje Jans

Ben je op pad met jonge kinderen? Ga dan zeker een bezoekje brengen aan dit gave attractiepark. Deltapark Neeltje Jans is educatief opgezet. Kinderen leren hier van alles over water; van orkanen tot de onderwaterwereld in de Oosterschelde. Daarnaast biedt het een interactieve watertuin en een rondvaartbootje.

4. Verlies je in vestingstadje Veere

Kleine stadjes zijn vaak heerlijk om even doorheen te struinen. In vestingstadje Veere vind je kleine boetiekjes, Oma’s Snoepwinkel vol Oudhollandse lekkernijen, een stadstuin en stadswallen waar je kunt wandelen en genieten van een weids uitzicht. In de winter vindt in Veere een kerstmarkt plaats die het plaatsje nog sfeervoller maakt dan het al is.

5. Op zeehondensafari

De Oosterschelde is een groot natuurpark in Zeeland. En dat is niet voor niets! Als je geluk hebt, kun je hier zeehonden en bruinvissen spotten. Tijdens een rondvaart vertelt een gids je alles over dit stukje Zeeuwse natuur. Een speciaal doe-boekje maakt de safari voor kinderen extra leuk. Het is ook mogelijk om met je eigen zeilboot over de Oosterschelde te varen.

Hoteltip: Boutique Hotel Zeeuws-Meisje in Zierikzee
Aan de haven in Zierikzee vind je Boutique Hotel Zeeuws-Meisje. Het historische pand zorgt voor een unieke beleving. Het hotel ligt 5 minuten lopen van het stadhuismuseum en is nog geen 20 kilometer verwijderd van het strand van Brouwersdam. Liever een ander soort hotel? Bekijk hier de beste hotels in Zeeland!

6. Hoofdstad Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Bezoek in deze bruisende stad boekhandel De Drukkerij en de vele winkels die de stad rijk is. In augustus wordt in Middelburg het foodtruck en street food festival Culikaravaan gehouden. Een paradijs voor fijnproevers!

7. Maritiem MuZEEum Vlissingen

Dit interactieve museum in Vlissingen is een must om te bezoeken als je met kinderen op stap bent. Aan de hand van rondleidingen en speurtochten leren kinderen spelenderwijs over de geschiedenis van de scheepvaart in Zeeland.

8. Ontspannen in Oranjezon

Natuurgebied Oranjezon ligt tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder. Je kunt hier heerlijk tot rust komen en wandelen door de duinen en de bossen. De natuur herbergt damherten, reeën en in het najaar wel duizenden soorten (trek)vogels die je kunt spotten!

9. Kitesurfen op het Veerse Meer

Op verschillende plaatsen in Zeeland kun je gaan kitesurfen. Een goede plek voor beginners is Movement Sport in Kamperland. Naast kitesurfen biedt de plek ruimte aan diverse wateractiviteiten, zoals windsurfen, kanoën en supboarden.

Gerelateerde berichten