Tips & Lijstjes

Een goede auto voor een roadtrip: al aan de Mercedes Vito gedacht?

Voor een roadtrip heb je natuurlijk een goede auto nodig. Om te beginnen ga je veel kilometers maken. En misschien wil je wel stukken offroad gaan rijden. Daar moet je voertuig wel geschikt voor zijn. En wat te denken van je bagage? Koffers, eventueel tentjes. En jullie moeten er natuurlijk ook allemaal inpassen. In je zoektocht naar de juiste ‘roadtrip-auto’ kun je gerust overwegen om een Mercedes Vito te kopen. Deze auto heeft namelijk alles wat je nodig hebt voor een stevige roadtrip.

Hoe de Mercedes Vito begon

Gek genoeg is deze auto helemaal niet ontworpen om veel mensen te vervoeren. Bij de lancering van de Vito in 1996 was het namelijk nog een bestelbus. Maar ergens is dit ook weer niet gek, omdat je daar al aan kunt zien dat het een sterk voertuig is. Bij de komst van de tweede generatie Vito’s, in 2014, kon deze auto ook als gezinswagen worden gebruikt. En natuurlijk voor roadtrips.

Een Mercedes Vito is erg veelzijdig. Aan ruimte heb je geen gebrek. Zo kunnen er maximaal negen personen in deze auto. Goed nieuws voor je reisgenoten en je bagage. Want ook voor dat laatste is meer dan genoeg plek. De Mercedes Vito is als occasion te koop met een benzine- en dieselmotor. En omdat de ontwikkelingen niet stil hebben gestaan, kun je ook voor een elektrisch model kiezen.

De elektrische variant gaat door het leven als de eVito. Het bereik van deze elektrische auto is 360 kilometer. Voor een elektrische auto is dit best veel. Alleen is het minder dan een auto met een traditionele verbrandingsmotor. En je moet natuurlijk wel goed plannen met een elektrische auto. Het is wel zo handig als er laadpalen in de buurt zijn.

Nieuw of occasion?

Bij een Mercedes Vito heb je de keuze uit nieuw of occasion. Allebei hebben ze hun voor- en nadelen. Nieuw is nieuw. De kwaliteit is het beste en de geur van een nieuwe auto is ongeëvenaard.

Het voordeel van een occasion is de prijs en de beperkte levertijd. Logischerwijs is een occasion een stuk goedkoper. En de levertijd is voor mensen die een nieuwe auto willen kopen best wel een dingetje. Dit kan oplopen tot meer dan een jaar. Een occasion heb je vaak al binnen een of twee weken tot je beschikking.

Welke alternatieven zijn er?

Natuurlijk zijn er meer goede auto’s om te gebruiken voor je roadtrip. Wat je nodig hebt is comfort. Dat zit voor een deel in de grootte van de auto. Een SUV is bijvoorbeeld wel lekker, maar het is minstens net zo belangrijk om lekker in de auto te zitten. En dat kan ook in een kleine auto van 20 jaar oud.

Betrouwbaarheid is daarnaast essentieel. Je wilt niet ergens in de middle of nowhere stil komen te staan, zonder ook maar iemand in de buurt. Dit is uiteraard een doemscenario, maar als je dergelijke scenario’s kunt voorkomen, moet je dat doen.

Gerelateerde berichten