Tips & Lijstjes

7 tips tegen de verveling bij vluchtvertraging

Wat een pech. Je vlucht heeft vertraging. Hoe ga je de komende uren nou doorkomen zonder je te vervelen? Ik geef je zeven tips, wedden dat jij je geen seconde mee verveelt?

Speel spelletjes

Of je nu met kinderen bent of alleen volwassenen, spelletjes spelen dood de tijd. Je kunt er natuurlijk aan denken om bepaalde spelletjes mee te nemen in je handbagage. Dat is ook handig voor tijdens een lange vlucht. Met alleen al een stok kaarten kun je een heleboel en ook met dobbelstenen kom je al ver. Maar voor sommige spelletjes heb je alleen pen en papier nodig, of zelfs helemaal niets. Denk maar eens aan ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ of het ‘abc-spel’ waarbij je het hele alfabet afgaat rondom een bepaald thema. Heb je pen en papier bij de hand dan kun je galgje spelen, boter kaas en eieren of pictionary.

Blijf in beweging

Tijdens het wachten is het altijd goed om n beweging te blijven. Niet alleen omdat je zo minder snel vermoeid raakt, maar ook omdat beweging gezond is. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat je juist in het vliegtuig makkelijker ontspant. De meeste vliegvelden zijn ontzettend groot, dus het kost al heel wat tijd om alles te kunnen zien. Maar je kunt ook een soort speurtocht voor jezelf bedenken. Ga maar eens op zoek naar een bepaalde souvenir, of daag jezelf uit met het maken van foto’s van alle gatenummers.

Lees een goed boek

Zowel voor in het vliegtuig zelf als op het vliegveld is het fijn om een boek bij je te hebben. Dat kan in de vorm van een papieren variant, maar ook op een tablet bijvoorbeeld. Heb je geen boek bij? Dan hebben ze op het vliegveld ontzettend veel winkels waar ze ook boeken verkopen. Of kies voor een tijdschrift als de wachttijd niet zo lang is. Liever iets kijken in plaats van lezen? Op het vliegveld is vrijwel altijd een wifi spot te vinden, waardoor je toegang hebt tot allerlei leuke filmpjes op je telefoon of tablet.

Werk vooruit

Ga je weg voor zaken en heb je vertraging? Dan kun je de wachttijd goed gebruiken om alvast wat vooruit te werken. Misschien heb je nog een aantal mailtjes die je kunt beantwoorden of wat offertes om uit te werken. Daarnaast kun je deze tijd natuurlijk ook goed gebruiken om uit te zoeken of je wellicht recht hebt op vergoeding in verband met je vlucht die vertraagd is.

Shoppen!

Een vertraging kan ook een mooie gelegenheid geven om te gaan shoppen. Er zijn namelijk talloze winkels te vinden op het vliegveld. Heb je geen zin om geld uit te geven, dan is window shopping ook leuk om te doen. Ben je de douane nog niet door en is de vertraging vele uren lang? Dan zou je ook even de stad in kunnen. Mits het vliegveld vlak bij het centrum ligt natuurlijk.

Vliegtuig spotten

Een andere tip tegen verveling is een inkoppertje. Namelijk vliegtuig spotten. Je bent tenslotte op een vliegveld. Hoe leuk is het dan om te zien hoe deze opstijgen en landen? Wat ook leuk kan zijn is om te zien wat voor een soort mensen er uit een vliegtuig komen. Ga maar eens kijken bij de aankomsthal. Hoe reageren de thuisblijvers? Staat er überhaupt iemand op ze te wachten?

Pak pen en papier

Ben je net weg geweest en heb je vertraging op je terugvlucht? Dan is het een leuk idee om je ervaringen op te schrijven. Wat heb je gezien? Wie heb je ontmoet? Wat zijn tips voor anderen en wat raad je juist af? Je kunt dit natuurlijk ook uittypen op je telefoon of laptop mocht je deze bij hebben. Hoef je thuis alleen maar de foto’s erbij te zoeken en je fotoalbum is al af.

Ga je juist op vakantie? Dan kun je alle tips en dergelijke opzoeken op internet. Schrijf de leukste op en je bent direct voorbereid zodra je landt.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie