Tips & Lijstjes

5 Tips voor Digital Nomads

Voor de moderne digital nomad is de wereld hun oester, rondreizen en werken sluiten elkaar niet uit. Met een digital nomad-levensstijl kun je je liefde voor reizen met de voorziening in je levensonderhoud combineren. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen als digital nomad.

1. Kies je bestemmingen verstandig

Is de plek die je kiest geschikt om als digital nomad te werken? Houd rekening met factoren zoals internettoegang en oplaadpunten voor je mobiele apparaten. Denk aan de kosten van levensonderhoud en activiteiten die je kunt ondernemen. Met een laptop en een internetverbinding is het mogelijk om van overal ter wereld te werken, toch moet je ook met andere factoren rekening houden. De kosten van levensonderhoud bijvoorbeeld, je moet je reiskosten en de dagelijkse uitgaven kunnen veroorloven. Zoek uit wat dat plaatselijke en culturele gebruiken zijn en overweeg of deze bij jouw levensstijl passen.

2. Zorg dat je gegevens veilig zijn

Als digital nomad is technologische veiligheid heel erg belangrijk. Je vertrouwt immers heel wat gevoelige informatie toe aan je laptop, smartphone en andere toestellen. Als je remote wilt werken is het belangrijk om op de hoogte te zijn van hoe je online je eigen gegevens, die van je klanten en van je baas kunt beschermen.

Je leeftijd is maar een getal, maar je technologische leeftijd kan wel degelijk invloed hebben op je gedrag op sociale media en het internet. Je kunt online een quiz doen om uit te vinden wat je technologische leeftijd is. Deze quiz is gebaseerd op statistieken uit wetenschappelijk onderzoek over internetgebruik van verschillende leeftijdsgroepen.

Wat zegt bijvoorbeeld je gebruik van mobiele apparaten over je leeftijd? Gebruik jij een tablet, een telefoon, een laptop? Beantwoord de vragen en zoek uit of je actie moet ondernemen om jezelf online beter te beschermen.

3. Zorg voor een routine die bij je werklocatie en bij jou past

Een regelmatige routine kan je helpen met concentratie en productiviteit wanneer je onderweg bent. Het is geen vakantie, daarom moet je wel opstaan volgens je reguliere werkroutine. Zorg dat je een routine aanneemt voor je vertrekt, dan is het veel makkelijker om deze op je nieuwe plek ook te implementeren in je dagelijks leven. Doe onderzoek naar hoe je de beste werkroutines kunt implementeren.

4. Organisatie is de sleutel

Van paklijsten tot reisroutes, een beetje organisatie helpt je om je reisavonturen soepel te laten verlopen. Goede voorbereiding is het halve werk. Plan voor vertrek je verblijf en alles wat je nodig hebt om te kunnen werken. Denk aan een bureau, beeldscherm, een goede stoel en een aangename plek om te kunnen werken. Zorg dat je al je contacten op de hoogte stelt, want ook als je in loondienst bent kun je een digital nomad worden.

5. Omarm het onbekende

Wees niet bang om uit je comfortzone te stappen – dat is waar de beste ervaringen verstopt zitten! Maak connecties met mensen die rondreizen, zo maak je nieuwe vrienden en leer je van alles over verschillende culturen.

Al met al is er genoeg om over na te denken als je overweegt een digital nomad te worden. Wat helpt is om de ervaringen van anderen te lezen zowel de positieve als de negatieve ervaringen, zo zorg je dat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan.

Gerelateerde berichten