Tips & Lijstjes Voorbereidingen

10 Tips voor in het vliegtuig! Hoe kom je een lange vlucht door?

Tips voor in het vliegtuig

Of je nou liefhebber bent van lange reizen of ver moet reizen voor je werk of welke reden dan ook. Vliegen begint voor de meeste onder ons na een aantal uur in die kist gezeten te hebben gruwelijk te vervelen. Maar gelukkig zijn er genoeg manieren om een vlucht leuker te maken. We zetten een aantal tips op een rijtje voor in het vliegtuig. Niet alleen om je te vermaken, maar ook om de vlucht aangenaam te maken. Films en series kijken doen we allemaal natuurlijk, maar welke tips hebben we nog meer voor in het vliegtuig?

1. Kleed je comfortabel!

Comfortabel is voor iedereen het beste zelf te bepalen. Toegegeven, een trainingsbroek en chill-trui ziet er niet echt netjes uit, zeker niet als je op het vliegveld rondloopt, maar zit vaak wel het lekkerst! Je kan er zelfs voor kiezen om je net voor vertrek om te kleden in de wc op het vliegveld. Je kan er ook voor kiezen die net-iets-te-grote spijkerbroek aan te doen of een lekker losse rok aan te trekken. Kleding die normaal net passen raden we zeker af, zeker met vluchten van meerdere uren tot halve dagen hou je net iets meer vocht vast dan normaal waardoor die normaal goed passende broek ineens een stuk strakker gaat zitten.

Wij proberen er zelf altijd op te letten om geen riem om te doen en schoenen aan te trekken die makkelijk aan en uit gaan. Dit voorkomt veel gedoe bij de douane en niemand kijkt raar op als jij op je sokken door het vliegtuig loopt. Lekker makkelijk dus.

2. Kies je maaltijd

Tegenwoordig bieden steeds meer maatschappijen niet alleen de optie aan om vegetarisch, glutenvrij of lactosevrij eten te kiezen (in de praktijk blijkt dit vaak 1 maaltijd die voor alle allergieën voldoet). Zo vlogen wij onlangs met Lufthansa naar New York waar we van te voren keuze hadden uit Aziatisch, vis, vlees en nog zo’n 10/15 andere mogelijkheden. Dit voorkomt teleurstellingen als je de keuze krijgt uit 2 maaltijden waar je beide geen zin in hebt op dat moment.

3. Selecteer je stoel tactisch

Waar je wilt zitten in het vliegtuig is voor iedereen anders. De een wil liever aan het gangpad, de ander liever aan het raam. Vlieg je met 2e? Kijk dan of er ergens 2 stoelen naast elkaar zijn met aan de ene kant een raam en aan de andere kant het gangpad. Is dat er niet, dan kan het interessant zijn om de buitenste 2 van een rij met 3 te selecteren. Dit kan voorkomen dat iemand die alleen reist tussen jullie in gaat zitten. Op seatguru.com zijn de plattegronden van alle vliegtuigen van alle maatschappijen te zien inclusief tips over de beenruimte etc.

4. Overweeg een overstap

Natuurlijk kan het soms honderden euro’s schelen om via Londen en Istanbul naar Azië te vliegen, maar wil je echt meerdere vluchten maken, uren langer onderweg zijn om geld te besparen? Overstappen kan enorm vermoeiend zijn waardoor je jezelf al opbreekt voordat je überhaupt aan je reis begonnen bent. Wij raden aan om zo veel mogelijk gebruik te maken van directe vluchten. Kan dit niet? Blijf dan juist langer op je tussenstop om meteen de stad waar je de stop-over maakt te bezichtigen. Dit hebben wij bijvoorbeeld in Singapore gedaan en staat ook op ons plan als we de kans krijgen om Dubai te bewonderen.

5. Zet spelletjes op je smartphone of tablet!

Zit je net lekker in je stoel, 15 minuten voor vertrek, bedenk je je dat je niks te doen hebt tijdens de vlucht. Snel nog even spelletjes proberen te downloaden. Zo is het ons al een paar keer overkomen dat we super saaie spelletjes zitten te spelen 8 uur lang. Daarom de tip om dit ruim van te voren al te doen. Vraag eens bij vrienden welke spelletjes zij doen of kijk in de app store of play store naar welke spellen op dat moment populair zijn en probeer ze eens uit! Ohja, Pokemon Go zal niet werken op 10 kilometer hoogte. 😉

Tips voor in het vliegtuig6. Lees een boek

Lekker ouderwets, maar een boek werkt bijna altijd om de uren te overbruggen. Natuurlijk werken magazines ook, maar deze leg je vaak redelijk snel weg. Kies je van te voren een leuk of spannend boek uit dan zal je zien dat die bestemming ineens snel dichtbij komt! Kies je een boek wat echt spannend of leuk genoeg is, zal je straks nog zien dat je vanaf aankomst al zin krijgt in de terugreis om het boek uit te lezen! Maar een boek neemt zoveel ruimte in beslag zeg je? Niet als je voor een E-Reader kiest!

7. Denk goed na over je handbagage + extra tas

Extra tas? Laten we die maar even als eerste behandelen. Veel mensen weten namelijk niet dat je tegenwoordig bij vrijwel alle maatschappijen een extra tas mee mag nemen. In principe is deze regel alleen bedoeld voor laptoptassen/ cameratassen en vrouwen tassen. Maar jij weet net zo goed als wij dat daar lekker veel ingepropt kan worden.

Denk vervolgens goed na wat en hoe je deze 2 tassen inpakt. Zorg dat hier in ieder geval warme extra kleren inzitten (het kan erg koud worden tijdens de vlucht!), je smartphone en e-reader of normaal boek. Puzzelboekjes en magazines als je deze bij je hebt. Maar vooral in de juiste volgorde van hoe je ze denkt te gaan gebruiken zodat je niet 100x je tas op zijn kop hoeft te houden. En tenslotte de tip waar wij zelf vrijwel altijd gebruik van maken: Neem een tandenborstel en tandpasta mee in je handbagage. Niks zo lekker om een half uurtje voor aankomst even jezelf op te frissen en niet met een vies gevoel de taxi of trein in te moeten bij aankomst.

8. Vergeet je eigen oortjes/koptelefoon niet!

Iedere lange vlucht heeft zijn eigen in-flight entertainment systeem, bij de ene maatschappij net iets uitgebreider dan bij de ander. Maar wat bij geen enkele maatschappij anders is: De oordopjes of koptelefoon die ze uitdelen zijn kut! Heb je dus thuis fijne oordopjes of een koptelefoon: Neem deze dan mee. Ook al is het alleen voor de vluchten, wat ons betreft is dit zeker geen overbodige luxe. Tijdens lange vluchten is films kijken namelijk toch al snel het gene wat wij het meeste doen.

9. Slaappillen zijn je vriend

Deze zijn ook enorm handig op een lange bootovertocht trouwens! Onze voorkeur gaat uit naar gels, helaas zeer slecht verkrijgbaar in Nederland. Wij hebben ze tot nu toe gekocht in Nieuw-Zeeland en Amerika, dus zie je ze ergens. Sla direct in! Niks doet de vlucht namelijk zo snel gaan als lekker slapen in het vliegtuig.

10. Speel ouderwetse spelletjes met je travelbuddy

Zelf puzzelboekjes meenemen kan natuurlijk ook, maar boter, kaas en eieren, galgje of een ander ouderwets spelletje waar je niet veel voor nodig hebt kan al snel een paar uur van je reis in beslag nemen. Voor je het weet ben je op je bestemming!

Heb jij nog leuke tips die we niet hebben genoemd? We horen ze graag!

 

Gerelateerde berichten

1 Reactie

  • Reply
    Marie-Lise
    19 maart 2017 at 03:07

    Handige tips!
    Dat van die slaapgels ga ik zeker eens opzoeken.

  • Plaats een reactie