Griekenland

Eilandhoppen: de mooiste eilanden van Griekenland  

Griekenland

Ik dacht altijd dat de mooiste foto’s van de witte stranden en een helderblauwe zee heel erg bewerkt waren. Toen ik echter de eilanden van Griekenland bezocht, kwam ik erachter dat deze beelden nog mooier zijn in het echt.

Lefkas

Lefkas is een fijn eiland om te bezoeken. Het eiland heeft een goed infrastructuur waardoor je met de auto alle kanten van het eiland kan zien. Je kan van het vasteland naar Lefkas met de boot of met een brug die het eiland verbindt. Op het eiland liggen veel leuke dorpjes en steden, waarvan ik Poros echt een aanrader vind. Je vindt hier de nauwe straatjes, restaurantjes en een haventje. Het állermooiste strand op het eiland vond ik Egremni Beach. Om bij dit strand te komen moet je (als ik het goed onthouden heb) 382 trappen af (die je ook weer op moet als je terug wil). Even doorbijten in de hitte, maar als je naar het strand kijkt, weet je dat het de moeite waard is.

Santorini

Het beeld van witte huisjes met blauwe daken met op de achtergrond een helderblauwe zee: dit is meestal het beeld van Santorini. Dit eiland staat bekend om de bijzondere geschiedenis. Vlakbij in het dorp Akrotiri kun je de indrukwekkende opgravingen bekijken. Santorini is de laatste tijd een toeristische trekpleister geworden, maar veel dorpen zijn nog traditioneel gebleven. Wil je het traditionele Griekse gevoel ervaren? Dan kan je een bezoekje brengen aan de minder toeristische dorpen, zoals Finikia en Pyrgos. Waar je ook verblijft op het eiland, het is zeker een aanrader om voor de zonsondergang naar Oía te rijden. Dit dorp staat er bekend om dat je hier de mooiste zonsondergang van het eiland kunt zien. Het is een beetje proppen, want iedereen wil hier de zonsondergang zien. Dat er veel mensen om je heen zitten, ben je al snel vergeten als je de zon ziet zakken in de zee.

Griekenland

Zakynthos

Het toeristische eiland Zakhyntos heeft een bergachtig landschap met een groene omgeving. Laganas is een favoriete kustplaats bij toeristen. De kustlijn van het eiland bestaat uit hoge rotsen waarachter je mooie stranden kunt vinden. In de zee rondom het eiland kun je de bekende Carette Caretta schildpadden tegenkomen. Dit is een van de grootste soorten zeeschildpadden. Ze kunnen soms wel één meter lang worden. Er worden veel activiteiten georganiseerd rondom de schildpadden. Zo gingen we bijvoorbeeld met een boot een tocht maken om deze schildpadden te zien. Onderweg krijgen we voorlichting over deze mooie dieren. Een andere grote trekpleister van Zakynthos is Shipwreck Beach, ofwel Navagio Beach. Op het strand ligt scheepswrak, wat hier strandde in 1982. Het is een mooi aanzicht van boven. Wil je naar het strand toe? Navagio Beach is bereikbaar per boot, maar voor de durfal onder ons: we zagen een aantal mensen basejumpen vanaf de steile rotsen om zo op het strand te komen.

Kefelonia

Ik kan met 100% zekerheid zeggen dat dit mijn favoriete eiland in Griekenland is. Kefelonia is namelijk een heel divers eiland. Je vindt hier veel mogelijkheden om uitstapjes te maken, te wandelen of een fietstocht te maken. Daarnaast zijn hier zowel grotere steden als kleinere dorpen te vinden. In de grote steden wordt je platgegooid met ontzettend veel tavernes en winkels. In de kleinere dorpen kun je het leven van de locals volgen. Een must-see op het eiland is Myrtos Beach, wat ook wel het ‘paradijs van Kefelonia’ wordt genoemd. Dat is niet voor niks, want het witte kiezelstrand steekt af tegen de prachtige blauwe zee. Het strand ligt aan de voet van een hoge klif, waardoor het voelt alsof je bent afgeschermd van de bewoonde wereld.

 Griekenland

Deze vier eilanden zijn slechts een greep uit de vele eilanden die Griekenland heeft. Elk eiland heeft zijn eigen charme en indrukwekkende natuur.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie