Tips & Lijstjes

Fit blijven op reis, hoe doe je dat?

hiken-noorwegen-fit-blijven-op-reis

Nee, wij zijn niet ineens een fitgirl/fitboy-blog geworden, maar ja: Wij vinden het wel belangrijk om een beetje fit te zijn. Hoe combineer je fit blijven tijdens een lange reis? We zetten enkele tips voor je op een rijtje. Zeker in het tijdperk dat steeds meer gereisd wordt, maar fit zijn voor veel mensen belangrijk is zijn deze tips om fit te blijven op vakantie onmisbaar.

Sporten

Sporten kan op allerlei manieren als je op vakantie bent, we benoemen er een paar:

Hiken

Op reis in een mooi (liefst bergachtig) gebied? Ga hiken! Enorm veel landen hebben prachtige gebieden waar je gemakkelijk lange tochten kan wandelen, Noorwegen is hier bijvoorbeeld perfect voor. Voor je het weet ben je enkele uren aan het klimmen en verbrand je enorm veel calorieën over de hele dag. Vergeet niet genoeg water en eten mee te nemen in een daypack! 

Hardlopen

Hardlopen kan zo ongeveer overal, of je nou in een natuurgebied bent of midden in New York, er is altijd wel een route te vinden waar je een lekker rondje kan hardlopen. Te warm? Loop dan vroeg in de ochtend of laat in de avond! Dan kost het je ook niet veel kostbare vakantietijd.

Fitness

Veel hotels (of schepen als je bijvoorbeeld een overtocht maakt naar Engeland of Noorwegen) beschikken over een fitnessruimte waar je kunt sporten, niks anders dan thuis!

Sporten in de lokale sportschool

Beoefen je een andere sport in Nederland zoals bijvoorbeeld crossfit of (kick)boksen? Zoek van te voren eens op of deze sporten ook lokaal beoefend worden (vaak wel) en stuur een paar mailtjes om te vragen of je eenmalig ergens mee kan doen. Als je vertelt dat je een sport al langer oefent en je dus geen extra begeleiding nodig hebt is het vrijwel altijd mogelijk om een enkele les mee te doen.

Sport met locals

Veel sporten zijn natuurlijk wereldwijd bekend. Denk aan tennis, voetbal, rugby en basketbal. Zie je ergens lokale jongeren of kinderen een sport beoefenen? Doe lekker mee!

Wandelen, wandelen, wandelen

Wandelen op vakantie doen we vrijwel allemaal en veel meer dan je thuis doet, als je niet perse aan je conditie of kracht hoeft te werken is wandelen natuurlijk ook een perfecte manier om lekker in beweging te blijven. En een kroegentocht is ook wandelen. 😉

Zwemmen

Lekker in het zwembad van het hotel of appartementencomplex, maar ook gewoon bij een lokaal zwembad. Vaak kun je al voor een paar euro een entree kopen voor een enkele keer zwemmen.

fit-blijven-op-vakantie

Eten 

Eten is natuurlijk wel een dingetje op reis, voor je het weet zit je ’s middags heerlijk te lunchen en na 2 wijntjes loop je alweer naar het avondeten. Ook als je in Azië de dag start en eindigt met een grote rijstmaaltijd kun je niet echt zeggen dat je lekker op je voeding aan het letten bent. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om gezond, of op zijn minst ‘normaal’ te eten.

Doe boodschappen in de supermarkt

We benoemden het ook al als een van de tips om te besparen op reis, maar als je wat vaker boodschappen doet in de supermarkt heb je volledig zelf in de hand wat je eet, niks anders dan normaal dus!

Bestel niet bij ieder gerecht extra frietjes

Die spreekt wel voor zich toch? Oh, en start ook niet ieder diner met brood vooraf.

Pas op met alcohol

Nog zo’n open deur.

Doe rustig aan tijdens het ontbijtbuffet

Vergeet ook vooral niet een paar keer jezelf lekker te laten gaan, maar iedere dag croissantjes en cheesecake als ontbijt is een beetje overdreven.

Drink lekker veel water

Normaal moet je al 2 liter water drinken, maar in een warm land mag dat gerust een aantal liter meer zijn!

Tot slot

Nog een laatste tips als afsluiting: 

Voorkom een jetlag

Jetlags zijn dooddoeners, ten eerste omdat het je opbreekt tijdens een reis, maar ten tweede omdat je niet weet wat je moet eten omdat je volledig uit je ritme bent. Hoe je het beste een jetlag kan voorkomen zullen we een ander keer delen.

 

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie