Tips & Lijstjes

Het Turkse visum in 2020; wat zijn de regels?

Heerlijk, Je vakantie naar Turkije komt eraan. Niets leuker dan die enkele dagen aftellen totdat je kan vertrekken, je koffers al pakken, heerlijk plannen maken en dan… opeens beseffen dat je paspoort of identiteitskaart tegen de vertrekdatum niet meer geldig is. Reken maar op een hoop bijkomende stress terwijl je zo snel mogelijk een nieuw paspoort besteld, wat bovendien hopen geld kost. Het zou vreselijk zijn moest je je reis op het laatste moment moeten afzeggen omdat je identiteitsbewijs niet op tijd in orde is. Daarom sommen wij hier voor jou de meest recente regels op omtrent identiteitsbewijzen voor een reis naar Turkije.

Het Turkse Visum in 2020

Met het elektronisch visum mag je een periode van 3 maanden in Turkije verblijven. Dit visum is bovendien tot 6 maanden geldig. De prijs en geldigheid is verder hetzelfde gebleven als vroeger, toen er nog papieren visums geaccepteerd werden. Een visum kun je aanvragen met een geldig paspoort of identiteitskaart.
Neem vooral contact op met de Turkse diplomatie als je niet zeker bent of je met jouw identiteitsbewijs een visum kan aanvragen, zij kunnen al jouw vragen beantwoorden. De meest correcte informatie vind je ook op de officiële website van het Turkse ministerie. Daar worden alle wijzigingen altijd mooi aangegeven, om vergissingen te voorkomen. De recentste wijziging was in oktober 2015.

Regels omtrent paspoort

Om een visum aan te vragen moet je paspoort zowel op de dag van aankomst, als ook de dag van aanvraag, nog een minimum van 5 maanden geldig zijn.

Regels omtrent identiteitskaart

Ook met je identiteitskaart kun je naar Turkije reizen. Deze moet wel geldig zijn voor de volledige tijd dat je in dit land verblijft, van aankomst tot vertrek.
Houd altijd goed de geldigheidsdatum van je documenten in het oog, om te voorkomen dat je voor een onplezierige verrassing komt te staan en halsoverkop naar het gemeentehuis moet.

Voordelen en nadelen van het e-visum

De kosten voor een e-visum liggen een stuk lager dan die van een papieren versie. Je vermijdt ook de lange wachttijden die bij een papieren visum komen kijken. Online kun je eenvoudig een Turkije visum aanvragen en betalen met iDeal.
Let op: Als je met meerdere personen op reis vertrekt, moet elk persoon zijn of haar eigen E-visum hebben om in orde te zijn.

Het bestellen van een Turks visum

Een visum Turkije nodig? Geen probleem! Een e-visum word simpelweg binnen 12 uur na het online bestellen toegestuurd per email. Bij een mogelijke identiteitscontrole kan er dan worden gezien dat al je papieren in orde zijn. Je moet natuurlijk wel je mail bewaren, of deze eventueel uitprinten en bijhouden. Met al je papieren verzorgd kun je je weer volop concentreren naar het uitkijken naar je aankomende reis.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie