Tips & Lijstjes

7 tips voor eilandhoppen in Griekenland

Ja ja, reizen naar Griekenland is tegenwoordig ook met een lager budget mogelijk. Daarnaast heb je alle mogelijkheid om de Griekse eilanden te bewonderen: ook wel eilandhoppen genoemd. Maar waar doe je dit, wat moet je allemaal weten, hoe bereid je jezelf voor en welke eilanden mag je echt niet overslaan? We geven je een aantal super handige tips.

1. Bepaal een startpunt

Om te beginnen is het natuurlijk wel erg makkelijk om te weten waar je de reis begint. Een aantal kenmerken waar deze locatie aan zou kunnen voldoen is bijvoorbeeld de aanwezigheid van een vliegveld en een haven. Zo kun je makkelijk per vliegtuig of per boot afreizen naar Griekenland (vaak vanaf Athene), op je startpunt komen, en vervolgens ook makkelijk weer door naar een volgende locatie.

2. Maak een must-see list

Welke eilanden wil je allemaal bezoeken tijdens je vakantie in Griekenland? Zorg dat je vooraf de tijd neemt om dit te onderzoeken. Hoewel je de reis niet perse van te voren uit hoeft te stippelen, kan het wel makkelijk zijn om een losse planning in gedachten te houden. Dat kan je namelijk veel tijd of geld besparen.

3. Houd je budget in het achterhoofd

Wanneer je met een bepaald budget reist is het verstandig om je reis vooraf te plannen. Zo kun je direct kijken welke eilanden binnen jouw budget vallen, waar je kunt verblijven en hoe duur de bootreizen zijn; er zit namelijk nogal wat verschil tussen de prijzen van de bootreizen.

4. Tickets aanschaffen

Je kunt je boottickets aan het loket bij de haven halen, maar je kunt ze ook vooraf bestellen. En dit is zeker wel handig wanneer je tijdens het hoogseizoen op vakantie gaat.

5. De juiste accommodatie vinden

Hoewel je in het laagseizoen niet altijd vooraf hoeft te boeken, is dit tijdens het hoogseizoen vaak wel verstandig. Daarnaast kun je vooraf de tijd nemen om prijzen te vergelijken om het op deze manier binnen je budget te laten passen. Het grootste voordeel van het vooraf boeken is dat je direct een transfer kan regelen.

6. Het eiland ontdekken

Hoewel ieder eiland totaal anders is, zul je overal dezelfde kenmerken terug zien komen. En dat maakt het erg fijn om een scooter of auto te huren om de nieuwe plekken te ontdekken. Zo kun je op je gemakje naar leuke strandjes rijden, en speciale trekpleisters bezoeken.

7. Kijk naar je reisgezelschap

Wanneer je met een vriendengroep gaat is het avondleven natuurlijk belangrijk; maar wanneer je met de kinderen op reis gaat heb je weer andere verwachtingen van je vakantie. Kijk dus goed naar de wensen en behoeften van je reisgezelschap wanneer je een planning maakt.

Gerelateerde berichten