Tips & Lijstjes Verenigde Staten

Internationaal verhuizen? 4 redenen om te emigreren naar Los Angeles

Los Angeles is om meerdere redenen een superleuke stad: zon, zee, strand, natuur en uiteraard Hollywood! Het klimaat is erg aangenaam en ook de diversiteit trekt veel mensen naar deze wereldstad aan de westkust van Amerika. Het is dus ook helemaal niet gek dat veel mensen er graag zouden willen wonen. Ben jij er nog niet helemaal van overtuigd? Lees dan snel verder, want in dit artikel geeft internationaal verhuisspecialist Sirelo je vier redenen waarom je naar Los Angeles zou moeten verhuizen!

1. Klimaat en strand

Los Angeles (en de staat Californië in het algemeen) heeft een mediterraan klimaat. Dit betekent dat dit gebied warme zomers en zachte winters kent. Ook ligt de stad aan de kust en zijn er een aantal mooie stranden te vinden, waaronder Santa Monica Beach, Long Beach en Venice Beach. Als je graag van het strandleven wilt genieten, dan is Los Angeles dus de perfecte stad om in te wonen.

2. Natuur en nationale parken

Naast de prachtige stranden zijn er in Los Angeles ook veel natuurgebieden te vinden. Wandel bijvoorbeeld in de Runyon Canyon Park voor een panoramisch uitzicht over de stad. Bezoek ook zeker de wereldberoemde Hollywood Sign in Griffith Park. Ondanks dat Los Angeles een grote stad is (wel zes keer zo groot als Amsterdam!), kun je dus nog volop van het buitenleven en de natuur genieten.

Als je een weekendje of een paar dagen vrij hebt, dan is het ook een aanrader om de auto te pakken en naar Sequoia National Park, Yosemite National Park of Death Valley te rijden.

3. Hollywood en filmsterren

Tegenwoordig zitten veel grote filmbedrijven ook in andere regio’s, maar toch blijft het hart van de filmindustrie in Los Angeles: Hollywood. De rijke filmhistorie is dan ook door de stad te vinden, zoals de Walk of Fame, Hollywood Bowl, Grauman’s Chinese Theatre of Paramount Pictures. Ook wonen veel filmsterren nog steeds in (de omgeving van) Los Angeles, dus kijk niet raar op als je in een restaurant ineens naast een filmster zit te dineren!

4. Veel culturen en diversiteit

In Los Angeles wonen 17,5 miljoen mensen, dus de diversiteit is erg groot. Of je nu Europees, latino, Asian, Afro-Amerikaans of van welke afkomst dan ook bent, iedereen is hier welkom. Mensen van alle uithoeken van de wereld komen naar deze stad om hun dromen waar te maken. In Los Angeles zijn verschillende wijken te vinden waar een bepaalde subcultuur heerst zoals Little Italy of Korea-Town. Hier wonen veel mensen uit bepaalde landen of streken en je vindt er ook talloze winkeltjes en restaurants waar je lekker authentiek kunt eten. Wandel er dus gerust rond en maak kennis met andere culturen!

Verhuizen naar LA?

Emigreren naar Los Angeles is niet zomaar iets. Er komt een heleboel op je af en je moet aan veel zaken denken. Zo heb je bijvoorbeeld een Amerikaans visum of een Green Card nodig om er te kunnen wonen en om dit te krijgen, heb je veel geld en geduld nodig. Daarnaast moet je je spullen natuurlijk ook meenemen naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. Je kunt je inboedel per schip of per vliegtuig verhuizen. Zeetransport is goedkoper, maar duurt ook langer. Ter vergelijking duurt de zeevracht zo’n acht tot tien weken, terwijl luchtvracht slechts enkele dagen duurt.

Gerelateerde berichten