Voorbereidingen

Is het nodig een creditcard mee te nemen op reis?

Het simpele antwoord op deze vraag is; Ja! Er zijn drie belangrijke redenen waarom een creditcard tijdens je reis in het buitenland eigenlijk onmisbaar is.

1. Noodzaak

Allereerst is een creditcard pure noodzaak als je gaat reizen. Op veel plekken kun je namelijk helemaal niet zonder creditcard betalen. Binnen Europa valt dit meestal nog wel mee, maar buiten Europa wordt een bankpasje regelmatig geweigerd. Zeker in Amerika en Azië kun je op sommige plekken niet zonder een creditcard betalen.

Maar ook binnen Europa is een creditcard soms vereist, bijvoorbeeld voor het huren van een auto. De autoverhuurmaatschappij wil dan een bepaald geldbedrag als borg blokkeren op je kaart. Dit kan niet met een bankpas of debit card. Echter beschikt laatstgenoemde weer over andere voordelen.

Tot slot kan de creditcard een handig redmiddel zijn als je even geen cash op zak hebt en je pinpasje niet werkt.

2. Veilig

Een creditcard is een veilig betaalmiddel. Allereerst hoef je geen grote hoeveelheden cash geld op zak te hebben. Daarnaast worden afgeschreven geldbedragen gemonitord door de creditcardmaatschappij. Als er vermoedens bestaan van fraude wordt de betaling geblokkeerd. Onterechte betalingen die achteraf worden geconstateerd, kunnen bovendien vaak ongedaan worden gemaakt.

Daarnaast hebben creditcardaanbieders een uitstekende klantenservice die 24 uur per dag, 7 dagen per week is geopend. Wordt je creditcard gestolen of zijn er vermoedens van fraude of misbruik? Dan kun je hem snel en eenvoudig laten blokkeren.

3. Verzekering en garantie

De meeste creditcards zijn uitgerust met extra features, zoals een reisverzekering en aankoopverzekering. Dat kan erg handig zijn en het geeft een prettig gevoel dat je bent verzekerd als er iets mis gaat.

Een voorbeeld is als je vlucht is vertraagd of je bagage verloren is gegaan. Met de dekking van je creditcard heb je dan recht op vergoeding van bepaalde onkosten.

Een ander voorbeeld is als je iets heb gekocht met je creditcard, maar dit product binnen een bepaalde tijd wordt gestolen, zoek raakt of beschadigd raakt. De aankoopverzekering, die bij veel creditcards is inbegrepen, zorgt er dan voor dat je de kosten vergoed krijgt. Overtuigd? Het aanvragen van een creditcard kun je doen via Creditcard.nl. Hier kun je alle creditcards met elkaar vergelijken en zie je direct welke voor jou voordelig is.

Gerelateerde berichten