Voorbereidingen

Covid-19 en reizen naar Colombia

Een van de prachtigste landen van Zuid-Amerika blijft nog altijd Colombia. Je vindt er een fascinerende combinatie van natuurlijke pracht en praal met het Tayrona National Park, de meeste exotische stranden aan de kust van San Andrés en culturele hoogtepunten zoals Ciudad Perdida. De toeristische sector heeft net zoals in de andere landen in Zuid-Amerika echter zware klappen gekregen door de gevolgen van covid-19. Plots was het niet meer mogelijk om nog te reizen naar onder meer Colombia en zeker niet om de grenzen over te steken. Gelukkig is het tij aan het keren. Mist bepaalde regels in acht te nemen, zien we dat reizen naar Colombia weer mag. En dat is zowel goed nieuws voor de toeristen als voor de mensen in Colombia zelf. Toerisme is en blijft immers nog een van de belangrijkste steunpilaren van de Colombiaanse economie.

Toeristische pleisterplekken in Colombia

  • Tayrona National Park: Prachtige plek waar jungle en witte zandstranden elkaar afwisselen. Het is het bekendste nationale park van Colombia dat garant staat voor heel wat natuurlijke schoonheid. Van apen in allerlei soorten en maten tot adembenemende stranden.
  • Tatacoa-woestijn: Wie de sterrenhemel in haar volle glorie wilt bewonderen, moet in de Tatacoa-woestijn zijn. De woestijn bevat enkele van de mooiste rotsformaties van het Zuid-Amerikaanse continent.
  • Caño Cristales: Vooral in de zomermaanden (van juli tot september) is de mooiste rivier van Colombia een spektakel van kleuren dat je wildste dromen zal overtreffen. Het waterpeil zakt tijdens deze maanden zodat de zon de kans krijgt om het kleurrijke palet van gele, groen, roze en paarse algen en planten letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers te plaatsen.

De coronaregels in Colombia

Omdat regels en voorwaarden continu veranderen, is het best om bij de Colombiaanse autoriteiten zelf na te gaan waar je jezelf aan moet houden. Doe dit enkele dagen voor je vertrek zodat je goed op de hoogte bent. Zo is het dragen van een gezichtsmasker op dit moment nog steeds verplicht op openbaar vervoer. Toeristen zijn wel niet verplicht om een gezichtsmasker te dragen als ze zich bijvoorbeeld in de openlucht op een ferry of in een open bus bevinden.

Het Covid-19 migratieformulier voor Colombia via iVisa

De autoriteiten in Colombia beslisten onlangs dat het tijd was om weer toeristen toe te laten. Hiervoor ontwikkelden ze het zogenaamde Covid-19 migratieformulier. Dit formulier moet het face-to-face contact tussen reizigers onderling en tussen reizigers en de autoriteiten beperken om zo de verdere verspreiding van corona tegen te gaan. Het migratieformulier bevat zowel gegevens over het verblijf en de reis van de toerist als over zijn of haar gezondheid. Wat wel niet nodig is om Colombia te bezoeken, is een negatieve PCR-test. Dat bespaart je natuurlijk al wel wat stress, tijd en geld.

Om het helemaal makkelijk te maken, kan je hier beroep doen op iVisa om het Covid-19 migratieformulier voor Colombia te regelen. Door de nodige gegevens te verstrekken, gaan zij alle informatie verwerken om uiteindelijk het goedgekeurde migratieformulier naar je inbox te sturen. Zo kan je zorgeloos op reis naar Colombia vertrekken.

Gerelateerde berichten