België

Met de camper naar België – Dit zijn de mooiste camperroutes

Elke reisliefhebber moet kampeerders meenemen naar België, vooral omdat er mooie camperroutes zijn. In dit artikel hebben we daarom twee mooie camperroutes door België uiteengezet. Heb je zelf geen camper? Er zijn voldoende mogelijkheden om een camper te huren, zoals je bijvoorbeeld kunt doen via Camperdays.nl. Door een camper te huren kun je optimaal genieten van de mogelijkheden, zonder dat je direct een camper moet aanschaffen.

Route optie 1 – Van oost naar west binnen 6 dagen

De eerste kampeertrip van België vond plaats in Gent, het bevindt zich op camping Driebeekstadion aan de rand van Gent, dat plaats biedt aan 6 kampeerders. Het is ongeveer 5 minuten lopen van de camperplaats en je stapt uit bij tramhalte nummer 22 en je bent in slechts 15 minuten in het stadscentrum. Een begeleide plattegrond is te krijgen bij de informatiebalie van de VVV. Doordat je veel steden kunt zien is het echt een plezier om te volgen. Leuke terrassen en straatjes maken het Gentse stadscentrum erg comfortabel. Bezoek de binnentuin “Huis Alijn” met veel huizen, waar u diverse ambachten kunt oefenen of je kunt Gravensteen verkennen.

Na de rit naar Gent is het tijd om de N56 te nemen naar Melle, Zottegem en Geraardsbergen, waar kampeerders staan bij jeugdherberg ‘t Schipken. Je kan ervoor kiezen om te blijven overnachten of naar Geraardsbergen te gaan om het Museum van Mannen en Vrouwen in de mooiste vermomming te bezoeken. Je zult snel geloven dat de echte dwerg in Gladbergen plast. Volg daarna de N59 en N55 routes naar Enghiem en Soignier, dan op de N49 terug naar Braine-le-Comte, en terug naar Ronquières. Deze plaats heet “Lonquel Incline”. De route van Charleroi naar Brussel moet hier een hoogteverschil van ongeveer 70 meter hebben, wat niet de beste keuze is voor vervoer. Gelukkig hebben ze een oplossing gevonden. In dit gebied zijn er twee bakken die op de rails opereren. Deze ‘scheepsbakschepen’ kunnen schepen van 1200 ton vervoeren, in met water gevulde bakken varen en dan in 40 minuten van de ene verdieping naar de andere stijgen. Het is verbazingwekkend om dit te zien.
Als er nog tijd over is voor vandaag, kan je de rommelmarkt in Thuillies bezoeken en eindigen bij de kampeerplek “les Lacs de l’Eau d’Heure”. Een ruime plek voor campers die plaats biedt aan maximaal 100 campers. Houd er echter rekening mee dat er geen andere faciliteiten zijn. Wel is er een “watersportcentrum” waar je diverse watersporten kunt beoefenen. Daarom is het zeker de moeite waard voor degenen die het leuk vinden.

De volgende bestemming is Dinant. Parkeer jouw auto op de camperplaats in Maas, van daaruit kan je de stad zien en alles leren over haar geschiedenis. Blijf in de stad, rijd naar huis of reis vanaf hier naar Frankrijk. Dit is een zeer zinvolle en romantische route langs Semoy. Je rijdt met campers door glooiende heuvels en kronkelende kreken door de prachtige Ardennen. Beëindig de reis met een bezoek aan de camping in de stad Genk.

Route optie 2 – Een driedaagse trip naar de Ardennen

Deze route is perfect voor korte kampeerders die België doorkruisen. Het begint in La Roche-en-Ardenne. Het vinden van een geschikte accommodatie kan hier soms lastig zijn, maar houd er rekening mee dat sommige campings die alleen ‘s ochtends bij de receptie opengaan. Je kan ook naar Floreal La Roche Camping 1, 2 km van het stadscentrum.

De ochtend werd de volgende dag doorgebracht in het centrum van La Roche-en-Ardenne. Ote (thethe) is een mooi stadje met een mooie winkelstraat. In de stad La Roche-en-Ardenne vind je een kasteel gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw. Ook kun je het oorlogsmuseum en gedenkteken met Amerikaanse tanks bezoeken, want hier leer je meer over de Tweede Wereldoorlog en hoe je de stad opblaast. Rijd dan naar Durbuy, een bijna mooiere stad in de Ourthe. Maak een ontspannen wandeling door de prachtige straten van oude huizen, prachtige beelden en mooie restaurants en winkels. Dolby Castle bevindt zich in Ourthe. De omgeving van het kasteel is prachtig en geschikt om te wandelen. Sluit jouw middag af met heerlijke Belgische frietjes. Overnachtingen kunnen worden gehouden op camping Domaine Chateau de Dieupart in Aywaille, gelegen in een mooie en rustige camping nabij het kasteel van Amblève.

Op de derde dag stop je in Luik, waar elke week een grote zondagsmarkt is. Langs Maas is er een grote markt, erg druk en gezellig. Ga hier op het terras zitten en vervolg de route terug naar huis.

Gerelateerde berichten