Nederland

Ontdek de mooiste plekken van Amsterdam te voet

Dacht jij dat Amsterdam alleen maar populair is onder shopaholics en cultuursnuivers? Dan heb je het mis, want onze hoofdstad is namelijk ook de perfecte plek voor een flinke wandeling binnen de stad zelf of juist meer in de natuur. Te voet een rondleiding door Amsterdam doen is ideaal! Loop door de Jordaan, een natuurwandeling door het Amsterdamse Bos of een wandeltochtje door Amsterdam-Noord: het kan allemaal!

De bruisende stad heeft veel te bieden als je graag een onvergetelijk dagje uit wilt. Boek er ook meteen een hotelovernachting bij om er een fijn weekendje weg van te maken. Op deze manier kun je aan het einde van een dag in je eigen hotelkamer lekker bijkomen van de drukte in de grote stad.

Wandelen door het Amsterdamse Bos

Binnen Amsterdam heb je een groot stuk groen bos, vandaar ook de naam “Amsterdamse Bos”. Hier zijn verschillende routes uiteengezet en je kunt kiezen uit maar liefst acht wandelroutes. Volg in het bos simpelweg de paaltjes van de desbetreffende wandeling die je wilt volgen. Hieronder lees je onze favoriete routes.

 • Natuurboswandeling
  Het natuurbos binnen het Amsterdamse Bos houdt zichzelf volledig in stad. Dit betekent dus dat alleen de voetpaden worden onderhouden door de mens en dat moeder natuur de rest doet. Tijdens deze wandeling van zeven kilometer ontdek je een robuust stukje natuur, midden in Amsterdam!
 • Vijverwandeling
  Wil je graag een romantische wandeling? Maak dan vanuit het midden van het Amsterdamse Bos een rondje om de vijvers heen. Deze wandeling duurt zo’n vier kilometer en het uitzicht op de verschillende soorten flora en fauna is echt prachtig.
 • Hooglanderwandeling
  Tijdens deze wandeling van zes kilometer kom je allerlei hooglanders tegen. De route is niet via de paaltjes te volgen, maar bij het bos kun je een kaartje halen waarop de route staat uitgestippeld.
 • Lange boswandeling
  Wil je eindeloos wandelen? Dan is de lange boswandeling echt iets voor jou. Zoals de naam al doet vermoeden, wandel je op deze route door het hele Amsterdamse Bos heen en ontdek je alle pareltjes die dit bos te bieden heeft.

Uiteraard bestaan er ook nog aan aantal andere routes binnen het Amsterdamse Bos. Welke route je ook volgt, sla De Boswinkel in ieder geval niet over! Hier kun je namelijk exposities bewonderen en excursies boeken.

Rondleiding door de Jordaan

Wil je de authentieke kant van Amsterdam écht leren kennen? Boek dan een rondleiding door de Jordaan! Deze rondleiding vindt iedere zaterdag plaats en je kunt je al vanaf twee personen inschrijven. Het brengt je langs de beroemde grachten in een typisch gezellige Amsterdamse wijk. Heb je bijvoorbeeld altijd al willen weten wie Johnny Jordaan precies was en welke kerk in deze wijk bekend is van een bepaald huwelijk? Tijdens de rondleiding leer je de Jordaan echt kennen, want de gids weet over bijna elke stoeptegel wel een interessant verhaal te vertellen! Uiteraard maak je ook een stop in een café waar je onder het genot van een drankje even bij kunt komen van de vele stappen die je gezet hebt tijdens de rondleiding.

Amsterdam Underground: Amsterdam vanuit een bijzonder perspectief

Nog een andere manier om Amsterdam op een bijzondere wijze te ontdekken, is om mee te gaan met de gidsen van Amsterdam Underground. Elke gids van Amsterdam Underground is of was in het verleden een dakloze, dus je krijgt Amsterdam meteen vanuit een heel ander perspectief te zien. De gids neemt je graag mee langs alle Amsterdamse “underground” plekken, plekken waar je als niet-dakloze normaal gesproken niet snel zal komen. Het is echt een unieke ervaring om Amsterdam op deze manier mee te maken. Elke zaterdag kun je vanaf vier personen een Amsterdam Underground wandeling volgen.

Route langs alle highlights van Amsterdam

Wil je nóg meer van Amsterdam zien? Dan raden we aan om de Dozijn Route te volgen. Deze wandeling is twaalf kilometer lang (vandaar ook de naam) en brengt je langs alle toeristische hotspots en highlights van de stad. Doe in ieder geval makkelijke schoenen aan, want tijdens deze wandeling raak je al snel afgeleid door de vele mooie straatjes, monumenten, gebouwen en prachtige uitzichtpunten! De route begint bij de Prins Hendrikkade en daarna kom je onder andere langs de Wallen, de Bloemgracht, de Jordaan, de Westerkerk, de Beurs van Berlage, Koninklijk Paleis en het Rijksmuseum.

Gerelateerde berichten