Nederland

Ook in Nederland kun je lekker varen: de mooiste locaties op een rijtje

Afgelopen zomer is heel Nederland massaal op vakantie gegaan in eigen land. Maar ook voor weekendjes of dagjes weg zijn vooral in ons eigen land gebleven. Geheel onverwachts is iedereen positief verrast door de fantastische plekjes die ons land te bieden heeft. Wat ook niet heel gek is. We zijn tenslotte een waterland. Dit levert fantastische mogelijkheden om de mooiste natuurgebieden te ontdekken. Door een boot huren Nederland zal je zonder twijfel een onvergetelijke vakantie beleven. Maar, wat zijn nou de mooiste locaties om rond te varen?

De grachten

Door verschillende grote steden in ons land slingeren unieke grachten. Iedereen is natuurlijk bekend met de grachten van Amsterdam, maar ook de steden Utrecht en Haarlem bieden veel moois als het aankomt op dit item. Door over het water van deze prachtige grachten te varen, kom je langs de mooiste herenhuizen, panden, kerken en andere plekjes. Daarnaast zijn er ook veel grachten in kleinere steden en dorpjes in Nederland die veel moois te bieden hebben.

De elfstedentocht, maar dan in het voorjaar

Elk jaar hopen we er weer op: de elfstedentocht. Helaas is de laatste keer alweer 20 jaar geleden. Gelukkig kunnen we ook zonder het ijskoude weer deze prachtige tocht ervaren. Je start met je boot in Leeuwarden en eindigt in Bonkevaart. Het brengt je zonder twijfel langs de prachtige natuur in het mooie Noord-Nederland. Onderweg zijn er bovendien veel mogelijkheden om leuke activiteiten te doen of om te genieten van een heerlijk drankje op het terras.

Nationaal Park de Biesbosch

In Noord-Brabant is een prachtig natuurgebied vol met water te vinden: Nationaal Park de Biesbosch. Het is een fantastische plek voor een vaartocht. In deze rustige natuur zal je heerlijk tot rust komen. Daarnaast zie je tijdens het varen prachtige natuur. Het is dan ook een beschermd gebied, waardoor er haast geen geluid of lawaai te vinden is.

Nationaal Park Weererribben-Wieden

Nederland mag trots zijn op dit natuurgebied. Het is namelijk een van de grootste moerasgebieden van Europa. Dit natuurgebied kun je het best met een fluisterbootje bewonderen. Zo vaar je geruisloos over de talloze slootjes, langs de mooiste rietlanden en moerasbossen. Bovendien liggen dichtbij dit park andere bekende water gebieden. Zo kun je gaan voor rust en wat drukker in één dag.

Gerelateerde berichten