Nederland

Top 3 verrassend mooie plekjes in Nederland

Wij reizen graag de hele wereld over, maar ook in ons eigen kikkerlandje valt veel te ontdekken. Zo zijn er fantastisch mooie plekken waar je je veel verder weg waant. Heb jij een paar vrije dagen en wil je er even tussenuit? Dit zijn drie verrassend mooie plekjes die gewoon in Nederland liggen. En dat betekent dat we daar wél heen kunnen.

Uitstapje naar De Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft het allemaal: heide, bossen, vennen, beken en wildlife dat je kunt spotten! Zo kom je hier met een beetje geluk herten tegen tijdens een wandeling. Het gigantische natuurgebied heeft het hele jaar door wat te bieden. Zo kent de herfst een verscheidenheid aan kleuren en zijn de lente en zomer erg groen. Ook in de winter kun je je hier onderdompelen in de natuur. Huur een fiets om het grote park te ontdekken. Wat ook erg leuk is, zeker als je met een groep bent, is om een huifkar te huren. Zo ontdek je de omgeving op een unieke manier. Als je er vaker een weekendje op uit gaat valt het aan te raden om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering dekt al jouw uitstapjes, zodat je niet iedere keer aan de verzekering hoeft te denken. Kijk wel altijd goed naar voorwaarden in Nederland zelf.

Zuid-Limburg ontdekken

Het zuiden van Limburg heeft echt een buitenlandse sfeer. Hier kun je uitstekend fietsen en mountainbiken door de groene heuvels, langs de uitgestrekte velden en door bossen. In dit heuvellandschap liggen allemaal schattige dorpjes die je onderweg kunt bezoeken. Haal een drankje to go bij een van de cafés en geniet van de zon. De Mergellandroute is een populaire route die langs verschillende leuke steden en dorpjes loopt. Gulpen mag je niet overslaan. Dit pittoreske dorp heeft een eeuwenoude kerk, een gezellig dorpsplein en zijn eigen bier. Beklim de Gulperberg en beloon jezelf daarna met een welverdiend biertje tijdens een bezoek aan de Gulperberg Bierbrouwerij. Hou je van fietsen? Dan vind je deze fietsroutes in Nederland waarschijnlijk ook interessant.

Weekendje weg naar Delft

Naast natuur heeft Nederland ook veel te bieden op het gebied van cultuur. Een stad die je echt niet over mag slaan als cultuurliefhebber is Delft. Deze stad heeft een rijke geschiedenis, waar trouwens veel misverstanden over bestaan. Hier wandel of vaar je langs vele bezienswaardigheden uit de Gouden Eeuw, toen hier bekende historische figuren woonden zoals schilder Johannes Vermeer en de wetenschapper Hugo de Groot. Daarnaast is Delft wereldwijd bekend om het mooie Delfts blauwe aardewerk en speelt de stad een belangrijke rol voor het Nederlands koningshuis. Bewonder zeker het Stadhuis van Delft, de Oude Kerk en de Oostpoort, de enig overgebleven stadspoort van de stad.

Gerelateerde berichten