Nederland Tips & Lijstjes

11 Mooie fietsroutes in Nederland

Om enkele mooie, leuke en avontuurlijke fietsroutes binnen Nederland in kaart te brengen ging wij de nodige fietsroutewebsites langs. Of je nu een sportieve of recreatieve fietser bent, de Nederlandse fietspaden hebben voor ieder wat te bieden. Zeker met de mogelijkheden van tegenwoordig. De elektrische fiets biedt meer dan voldoende mogelijkheden om lekker te kunnen toeren.
Afhankelijk van of jouw budget het toelaat kun je een nieuwe E bike bestellen en anders kiezen voor een goede tweedehands variant. Om je alvast in de stemming te brengen hebben wij de meest populaire en gewaardeerde fietsroutes voor jullie op een rijtje gezet!

Bekendelleroute -33 kilometer

Een route door bossen, weilanden en het coulissenlandschap. De route brengt je van Aalten, dwars door de Achterhoek (Gelderland), naar het Kloosterbos en Bekendellebos. Op de route kom je het ‘boekendorp’ Bredevoort tegen, en kun je een bezoek brengen aan de Berenschot’s Watermolen in Het Woold. De route bestaat is goed begaanbaar, redelijk vlak met wegen, paden en wat zand- en grindpaden.

De Lage Vuursche – 26 kilometer

Vanuit Amersfoort ga je met de fietsboot Eemlijn naar Baarn. Vanaf Baarn gaat de fietsroute naar het mooie bosgebied De Vuursche, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht. Onderweg loopt de route langs Kasteel Groeneveld, en het ‘Pluismeer’. Aan het eind van de route kun je met de Eemlijn weer terug richting Amersfoort.

De Heuvelrug – 75 kilometer

Een fietstocht bij de Utrechtse Heuvelrug. De fietsroute brengt je langs historische oude gebouwen. Houd je van klimmen, pak dan aan de noordzijde de Amerongse Berg, of de omgeving van Rhenen. Bij Rhenen heb je namelijk heuvelachtige landschappen.

Koninklijke Bossen en Heide – 36 kilometer

Een mooie fietsroute door de bossen van de Koninklijke Houtvesterij ‘Het Loo’, de kroondomeinen en het stuwwallandschap. Een historische route vol bosgebieden, die je onder andere langs Kasteel Cannenburgh en het monument voor Joodse onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog bij het ‘Verscholen Dorp’.

De Posbank (Veluwe) – 64 kilometer

De Posbank fietsroute bij de Veluwezoom is een pittige route over heuvellandschap in Rheden (vlakbij Arnhem). Het hoogste punt van de route ligt op 110 meter boven NAP, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Nijverdal. Je kunt ook van de off-road van de route afwijken, onderweg paardrijden of een stuk wandelen.

Graafschap Horne-route – 37 kilometer

Een mooie afwisselende route in Limburg, langs Roermond en schilderachtige dorpen als Melick, Sint Odiliënberg, Horn, Ool, Herten en Lerop. Bij Roermond kun je in de zomer terecht voor watersportactiviteiten, mocht je jouw fietstocht sportief willen uitbreiden!

De Tulip Land route – 40 kilometer

De Tulip Land route brengt je, zoals de naam al doet vermoeden, langs allerlei tulpenvelden. Fiets je deze route in het bloeiseizoen (maart tot mei) dan heb je prachtige uitzichten over eindeloze tulpenvelden.

Fiets je langs de bollenstreek (Zuid-Holland), dan kom je onderweg leuke dorpen als Lisse, Voorhout, Noordwijkerhout, De Zilk en Hillegom tegen. Een (wereld)beroemde attractie die je onderweg kunt bezoeken is de Keukenhof.

Brabantse Heide route – 48 kilometer

Wellicht de bekendste fietsroute binnen Nederland is de Brabantse Heide. Een fietsroute door bosrijke gebieden in Brabant, door plaatsen als Heeze, Sterksel, Mierlo, Geldrop, en de Strabrechtse heide.

Het is een vlakke route die goed te doen is, en vooral populair is onder spotters van watervogels die vooral bij de Strabrechtse heide veelal tegenkomt.

De Grote Polderroute – 40 kilometer

Wederom een populaire fietstocht vanuit Amersfoort, evenals de Lage Vuursche. De fietsroute loopt vanaf Amersfoort richting Soest en Baarn en vervolgens richting de polders bij Utrecht. Het grootste gedeelte van de route loopt langs het Eemmeer.

Fietsroute Ameland – 26 kilometer

Een fietstocht langs de vuurtorens op het Waddeneiland Ameland. Deze fietsroute brengt je langs de duinen en het wad, langs dorpen als Nes, Hollum en Ballum. Onderweg kom je de nodige terrasjes tegen om even uit te kunnen rusten. Ook de reis met de veerboot naar Ameland toe is al een leuke ervaring op zich!

De Betuwe fietsroute – 50 kilometer

Ook de Betuwe fietsroute is een populaire route in Nederland. De route loopt door een prachtig gebied in de provincie Gelderland, tussen de Waal en de Neder-Rijn. Onderweg kom je forten en kastelen tegen, waaronder het kasteel op landgoed Soelen. Vooral in het voorjaar is dit een prachtige fietsroute.

Weet jij een andere leuke fietsroute in Nederland? Jouw mening wordt gewaardeerd!

Gerelateerde berichten