Nederland

Weekendje Goes, welke hotspots mag je niet missen?

Goes

Wat hebben we toch een geluk dat ons kikkerlandje lekker aan zee ligt, of niet dan? Regelmatig rijden we voor een nachtje of een weekendje naar zee. Even uitwaaien, wandelen over het strand, genieten van een Nederlandse zomer en natuurlijk ook voor de lekkerste haringen! Zeeland heeft genoeg kustlijn om je lange tijd te vermaken. Goes is een van mijn favoriete plekken in Zeeland. Het ligt niet eens direct aan zee, maar wel vlakbij. Vandaar dat ik een hele lijst met hotspots voor je heb verzameld die je in en rondom Goes kunt doen en bezoeken. Wil je overnachten in Goes? Kies dan een leuk appartementje in het centrum of een mooie hotelkamer met bubbelbad. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een camping vlakbij,of boek een leuk huisje in Wemeldinge (zie deze site voor meer informatie) als je toch liever aan het water slaapt. Vanuit Wemeldinge ben je in een half uurtje fietsen in het centrum van Goes en word je dus lekker wakker aan het water.

1. Een dagje sauna bij Wellnessresort Goes

Goes mag dan een beetje afgelegen liggen van veel andere plekken in Nederland, maar ze weten in ieder geval wel wat een goede sauna is. De sauna van Goes ligt vlakbij het centrum en is makkelijk met de fiets of de auto te bereiken. Het is een compacte sauna die alles biedt wat je nodig hebt. Een goed restaurant, een grote buitenruimte, verschillende sauna’s, stoombaden en heerlijke rustruimtes. Uiteraard kun je hier ook terecht voor een lekkere massage of uitgebreide behandeling. Perfect om je een dag te vermaken als het wat slechter weer is, of juist met een lekker zonnetje als je daar fan van bent. Wil je veilig en verantwoord naar de Sauna? Kies er dan voor om van te voren een pcr test te doen.

2. Bezoek de stadshaven van Goes

Goes heeft een ontzettend leuk stadscentrum en daarbij ook een hele leuke haven. De haven ligt vol met mooie boten, van groot tot klein en van motorboot tot zeilboot. De huisjes langs de kade zijn van die typische ouderwetse pakhuizen en zien er fantastisch uit. Natuurlijk is de horeca in het centrum en rondom de haven ook goed ontwikkeld, dus daar kun je uitgebreid van genieten. Kies een lekker visrestaurant of plof neer voor een kopje koffie!

3. Een dagje naar het strand

Goes ligt dichtbij het water. Veel mensen noemen het een zee maar officieel is het een binnenzee. Nog steeds net zo geschikt voor een wandeling over de dijk, maar minder golfslag dan je zou verwachten. Voor windsurfers is dat vaak perfect. Bij goede wind, kun je dus naar de binnenzee om lekker de watersport te beoefenen. Wil je echt een dagje naar het strand en ben je wat langer in of rondom Goes? Dan kun je ook nog een stuk verder Zeeland in rijden, richting bijvoorbeeld Domburg.

4. Ervaar een gratis stadswandeling door Goes

In het hoogseizoen worden er wekelijks gratis wandelingen georganiseerd door het mooie Goes. Je kunt de wandeling starten bij het pleintje van het historisch museum. Je wordt tijdens deze wandeling meegenomen langs allerlei mooie spots die de historie van de stad laten zien. Je hoort mooie verhalen en wandelt langs oude panden waar je uitleg over krijgt. Kortom een hele interessante wandeling als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis en de achtergrond van Goes. Uiteraard kun je zelf ook een stadswandeling uitstippelen of in de wintermaanden een andere (eventueel betaalde) stadswandeling bijwonen.

 5. Oesters rapen

Op veel verschillende plekken rondom Goes kun je oesters rapen. Ooit van gehoord? Het is echt een fantastische activiteit! Als de letter ‘r’ in de maand zit, is de waterstand op een bepaalde hoogte dat de oesters vrij komen te liggen en dat je ze kunt rapen. Neem een paar regenlaarzen mee, een hamer, een theedoek, een oestermesje, een emmer en een lekkere dressing voor bij de oesters en ga maar rapen! Op internet kun je vinden welke oesters je precies moet hebben en hoe je ze openmaakt. Neem nog een extra emmertje mee voor de volgende dag en je hebt een heerlijk decadent weekend! Vergeet natuurlijk ook dat koude flesje rosé niet mee te nemen, want dan smaken ze nóg lekkerder!

Goes

Kortom, genoeg te doen! Zowel in als rondom Goes. Je kunt je er zo een week vermaken, of nog langer als je overal rustig de tijd voor neemt. Kies een mooi weekend uit en ik zou zeggen: geniet!

Gerelateerde berichten