Nederland

Parachute springen in Nederland? Hier kan het!

Lijkt parachutespringen jou ook echt fantastisch? Lees dan snel verder, want wij hebben in dit artikel drie mooie plekken in Nederland geselecteerd om die sprong te wagen! Of je nu voor het eerst leert parachutespringen, een tandemsprong gaat maken of al ontelbaar veel keren een sprong hebt gemaakt: parachutespringen zorgt iedere keer weer voor een flinke dosis adrenaline!

Als je nog nooit een parachutesprong hebt gedaan, dan is het gebruikelijk dat je de eerste keer een duosprong (oftewel tandemsprong) gaat doen. Dit is de makkelijkste manier om kennis te maken met de parachute. Je moet natuurlijk wel lef hebben, maar verder hoef je eigenlijk niets te doen. Je krijgt van tevoren wel instructies van de instructeur, zodat je weet wat je te wachten staat. Vervolgens ga je het vliegtuig in en word je aan de instructeur vast gemaakt. Wanneer het vliegtuig zich op zo’n drie kilometer hoogte bevindt, gaat de deur open en dan springen jullie met een snelheid van rond de 200 km/u naar beneden!

Texel

Als je naar Texel gaat, dan moet je hier zeker ook een keertje parachutespringen. Dit eiland is namelijk nog mooier als je het van bovenaf bekijkt. Je krijgt een panoramisch uitzicht van het grootste eiland in Nederland. Ongeveer een halve minuut na de sprong opent de parachute zich en dan zweef je langzaam terug naar de grond. Als je voeten de bodem weer raken, dan zul je het vast met ons eens zijn dat Texel een van de mooiste plekken in Nederland is om een parachutesprong te doen.

Zeeland

Ook in Zeeland kun je prachtige parachutespringen maken. Deze provincie biedt een mooie combinatie van land, rivieren en de zee en dit biedt een uniek uitzicht. Op het vliegveld Midden-Zeeland is het mogelijk om een sprong te wagen en deze plek ligt dicht bij het pittoreske Middelburg. Deze stad is trouwens sowieso echt een bezoekje waard, nu je toch in Zeeland bent! Het vliegveld zelf heeft daarnaast ook een restaurant, museum en een aantal hotels. Wij denken daarom dat je hier prima op mini-vakantie in eigen land kunt, maar dan wel met een avontuurlijk hoogtepunt.

Ameland

Parachutespringen is op Ameland ook een leuke ervaring. Als je hier een tandemsprong maakt, dan blijft deze ervaring voor altijd een van de meest spectaculaire die je zult beleven! Een tandemsprong is de makkelijkste manier om kennis te maken met parachutespringen. De voorbereiding duurt maar 15 minuten en daarna ga je meteen het vliegtuig in met je instructeur. Eerst maken jullie een mooie vliegtocht van ongeveer een kwartier, waarin je aan je instructeur wordt vastgemaakt. Zodra je je op 3 kilometer hoogte bevindt, wordt de deur van het vliegtuig geopend en gaan jullie springen! Tijdens deze val van ruim 200 km/u voel je je helemaal vrij! Na 30 seconden wordt de parachute geopend en dan zweef je samen met de instructeur weer terug op de Amelandse grond. Na afloop krijg je een heuse certificaat overhandigd!

Een parachutesprong is natuurlijk een unieke ervaring. Wil je deze daarom steeds opnieuw weer herbeleven? Dan kun je er ook een foto- of videoreportage van maken. Zo heb je een unieke herinnering van dit prachtige avontuur! De beelden zijn natuurlijk ook leuk om aan anderen te laten zien.

Gerelateerde berichten