Tips & Lijstjes

Piramides van Gizeh bezoeken in Egypte? Dit moet je weten!

In de woestijnen van Egypte in de buurt van Caïro zijn echte pareltjes uit de oudheid te vinden, waaronder de piramide van Cheops. Deze worden als het laatste klassieke wereldwonder gezien dat nog overeind staat. Een bezoek aan de piramides van het Gizeh-complex staan dan ook op ieders bucketlist bij een trip naar Egypte. Ben jij ook van plan om deze te bezoeken? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten als je dit wereldwonder wilt komen bezoeken!

Goed om te weten

  • Ga je met de tourbus, dan stopt ‘ie dicht bij de piramides. Als je zelf op pad gaat, dan moet je er naartoe lopen in ongeveer acht minuten. Prima te doen dus!
  • Vanaf de zandduinen heb je het mooiste uitzicht op de piramides. Of je daar komt, hangt af of de bewakers in een goede bui zijn. Soms gunnen ze je namelijk ook het mooie uitzicht.
  • Tegen het einde van de dag is er een lichtshow met muziek. Deze is al twintig jaar hetzelfde, dus je hoeft het maar een keer in je leven te hebben gezien.
  • Dicht bij de piramides zijn een aantal hotels te vinden. Als je alles op je gemakje wilt bekijken, is aan te raden om hier een overnachting te boeken.

Wat trek je aan?

Wil je de piramides in? Dan moet je stevige en comfortabele wandelschoenen aan, want je moet een aardig eindje naar beneden lopen de piramide in. Tegelijkertijd is het natuurlijk erg warm in de woestijn, dus kleed je in laagjes en bekijk per situatie of het gepast is om iets bloter gekleed te zijn. Verder is een hoofddeksel ook geen overbodige luxe, want er is bijna geen schaduw in de woestijn.

Hoe ver is het van Caïro?

De piramides staan in Gizeh, de derde grootste stad van het land. Eigenlijk is Gizeh een voorstad van Caïro (zo’n 16 kilometer verwijderd) en ligt aan de westelijke oever van de Nijl. Vanaf Caïro duurt een taxirit een uur om hier te komen. Verder is het ook een optie om een hotel in Gizeh te boeken, want dan ben je een stuk sneller bij de piramides.

Hoe kom je bij de piramides?

In Caïro is het mogelijk om met Uber naar de piramides te reizen. Het voordeel is dan dat je meteen vanaf het begin de ritprijs weet en niet opgelicht gaat worden. Ook hoef je niet te onderhandelen over de prijs – iets wat in Egypte wel heel normaal is. Eenmaal bij de piramides aangekomen kun je te voet verder. Ook kun je een ritje op een kameel doen en een stukje de woestijn in.

Wanneer beste tijd om te gaan?

Van oktober tot maart zijn de openingstijden van het piramide-complex van 8:00 – 17:00 uur. Van april tot september zijn de openingstijden van 7:00 – 19:00 uur. De eerste tourbussen komen echter pas rond 9:30 uur opdagen, dus kom eerder als je de drukte voor wilt zijn.

Mag je de piramides beklimmen?

Nee, dat mag helaas niet. Vroeger mocht dat nog wel, maar tegenwoordig niet meer omdat de stenen anders teveel beschadigen. Soms hebben de bewakers een goede dag en dan mag je op de onderste blokken op de grond klimmen om een foto te maken.

Bezoek ook de Sfinx

Als je toch in Gizeh bent, dan is de Sfinx natuurlijk ook een bezoekje waard. Je kunt dit bouwwerk vanaf de zijkant bekijken, maar soms mogen speciale groepen hem ook van de voorkant aanschouwen. Wederom hangt dit af van de bewakers. Op sommige dagen hebben ze geen zin om jou dit vooraanzicht te gunnen, maar op andere dagen weer wel. Op goed geluk dan maar!

Gerelateerde berichten