Tips & Lijstjes

Reizen voor beginners; de twee tips!

Staat er al jaren op jouw verlanglijstje om meer en langer te gaan reizen? Wil je die standaard vakantie in een appartement of bungalow eens in gaan ruilen voor ervaringen die je je leven lang niet gaat vergeten? Dan is het tijd om het vakantievieren in te ruilen voor het reizen. Dat reizen alleen iets voor twintigers met een backpack is? Dat is zeker niet waar. Tegenwoordig gaat iedereen op reis; van jong tot oud, met én zonder kinderen. Het succes van een reis valt of staat met een paar basisbeginselen. Welke dat zijn? Lees snel verder.

1. De bestemming

Natuurlijk, de eerste afweging bij het boeken van een reis is de bestemming. Waar gaan jullie naartoe en hoelang? Ga niet alleen voor de bestemming waarvan je denkt; dat is leuk! Maar neem ook een aantal andere aspecten mee. Denk aan de tijd die je hebt om op de bestemming door te brengen en het klimaat ter plekke. Soms kun je bijvoorbeeld Azië tijdens het regenseizoen maar beter skippen, en dan kiezen voor bijvoorbeeld een rondreis Zuid-Afrika. Maar keuze gemaakt? Dan kun je gericht gaan zoeken.

2. Vraag de expert

Wanneer jij globaal helder hebt in welke periode, in welke regio en met wie je wilt gaan reizen, dan is het vullen van de dagen en weken aangebroken. Wanneer je voor het eerst echt op reis gaat is het aan te raden om een expert in te vliegen. Deze kan je adviseren over de plekken die echt een must see zijn en tevens kan hij of zij je meenemen in de tijd die je daar doorbrengt. Tussenvluchten nodig? Ook hier kan binnen een reis op maat rekening mee worden gehouden. Voor een eerste keer is deze kennis en expertise heel fijn, zo weet je zeker dat je niets mist en terug kunt vallen op de ervaring en expertise van iemand anders.

Kortom, een reis maken is zeker iets anders dan een vakantie boeken. Er komen veel meer zaken bij kijken, denk aan het zetten van vaccinaties en het boeken van de juiste verzekering. Allemaal zaken waarbij het handig kan zijn van de kennis van een expert gebruik te maken. Zeker bij een eerste keer, maar ook wanneer je weinig tijd hebt is een ervaren bureau een enorme aanrader. Zo weet je zeker dat je alles hebt geregeld en kun je meteen starten met de voorpret zonder dat je ook maar last hoeft te hebben van spanning en stress. Veel plezier!

Gerelateerde berichten