Tips & Lijstjes

Deze apps kun je gebruiken voor het vinden van een restaurant op reis

Waar zullen we eten? Het is misschien wel de meest gestelde vraag tijdens een avondje buiten de deur. Altijd gevolgd door twijfels en vaak ook door een gebrek aan inspiratie. Tot we besloten toch maar het internet als inspiratiebron te gebruiken en een aantal apps te testen die deze keuze konden vergemakkelijken. Geen lange twijfeltijden meer en geen nutteloze struinuurtjes langs terrassen waar we uiteindelijk toch niet wilden zitten. Bovendien helpen deze apps ook om de leukste, beste en lekkerste parels te ontdekken die nou eenmaal niet zomaar op de looproutes liggen. De dakterras-barretjes waar je anders voorbijloopt en de culinaire hoogstandjes net buiten het centrum. Om zonder zorgen gebruik te kunnen maken van apps op reis is een goed mobiel telefoonabonnement natuurlijk wel aan te raden. Met een Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement ondervind je bovendien geen problemen met de internetverbinding en dus met het gebruik van de apps. In deze blog zet ik de beste apps om een restaurant te vinden op een rij!

1. Foodspotting

De app Foodspotting heeft een functie die bijna geen een andere app bezit. Je kunt hier namelijk filteren op het gerecht waar je zin in hebt. En dat kan heel specifiek zijn. Zo kun je bijvoorbeeld invullen dat je vanavond heel graag een carpaccio-salade of een pizza wil eten. Of misschien toch die scholfilet of lasagna. De app foodspotting geeft vervolgens aan óf en waar je dit gerecht kunt bestellen.

2. The Fork

The Fork is een hele handige app. Nadat je je keuze hebt gemaakt, kun je meteen gemakkelijk reserveren. Je kunt filteren op bijna alle mogelijke kenmerken van een restaurant. Je wordt zelfs geholpen met de manier waarop je er kunt komen. Daarnaast krijg je een overzichtelijke reserveringsbevestiging en een melding op de dag dat je gereserveerd hebt.

3. Thuisbezorgd

Een restaurant vinden hoeft natuurlijk niet altijd op locatie te zijn. Zeker in de Corona-tijd hebben we geleerd hoe lekker het is om online eten te bestellen om de kooksessie een keer te kunnen skippen. Steeds meer restaurants zitten ook op Thuisbezorgd. Dat betekent dat je dus niet alleen de bekende pizza of Chinese rijsttafel kunt bestellen, maar ook culinaire hoogstandjes van goede restaurants. Om je vingers bij af te likken!

4. Happy Cow

De app Happy Cow is een hele specifieke, maar wel een van mijn favoriete. Ik eet graag (vaak) vegetarisch of veganistisch en daar biedt deze app een uitkomst voor. Je vindt hiermee de leukste vega(n) hotspots rondom je eigen locatie. Uiteraard worden de reviews overzichtelijk gedeeld en kun je na een doorklik zien wat er op de menukaarten staat. Superhandig want je ziet vaak niet aan de buitenkant van een zaak of een restaurant leuke vega(n) gerechten heeft.

5. Maps.me

De app Maps.me is eigenlijk niet bedoeld om restaurants te vinden, maar wij gebruiken hem daar vaak wel voor. Je kunt met Maps.me namelijk routes uitstippelen die je langs de mooiste bezienswaardigheden brengt. Als je deze route gemaakt hebt, kun je daarna zien welke restaurants er langs de te lopen route liggen. Zo maken wij vaak alsnog de restaurantkeuzes via Maps.me. Uiteindelijk wordt deze app aangestuurd via Google waardoor je dus ook snel de kenmerken en reviews van een zaak kunt vinden. Ideaal dus als je je restaurant niet per sé wil kiezen op kenmerken, maar juist op de route die je die dag gaat afleggen. Een ander voordeel van Maps.me is de offline functionaliteit. Heb je geen Sim Only bij Simyo of onbeperkt abonnement, dan kun je een hoop data besparen door de offline functie van de app te gebruiken.

4. Tripadvisor

De app Tripadvisor zal je waarschijnlijk wel bekend voorkomen. Deze app brengt niet alleen de restaurants in kaart maar ook bezienswaardigheden en activiteiten die je in een bepaalde regio kunt doen. Voor wat betreft het aanbod aan restaurants biedt Trip Advisor wel echt het breedste scala aan van alle apps die we wel eens gebruiken om een restaurant te vinden. Voornamelijk voor reviews gebruik ik vaak Trip Advisor. Zoveel mensen hebben hierop een recensie gezet dat het gemiddelde cijfer heel betrouwbaar is. Of mensen het er naar hun zin gehad hebben is voor mij een hele belangrijke pijler om een restaurant uit te kiezen.

Dit is een samenwerking met Simyo

Gerelateerde berichten