Spanje

Sevilla: unieke en onontdekte hotspots

Sevilla

Het was een hele hete zomer toen ik voet op de grond zette van de prachtige stad Sevilla. Een van de meest warme steden van Europa. Meteen een goede reden om vooral in het voor- en naseizoen je ticket te boeken (had ik zelf liever eerder aan gedacht dan toen het vliegtuig landde). Sevilla staat bekent om een paar hele bekende hotspots zoals het Plaza España, dat inderdaad ook gigantisch mooi is. Daarnaast heeft Sevilla echter ook een aantal geheime en onontdekte plekjes die absoluut te moeite waard zijn. Dus welke unieke en onontdekte plekjes in Sevilla mag je zeker niet missen?

1. Casa de los Pinelo

De grote kloosters, kastelen en paleizen zijn bij bijna iedere toerist wel bekend en zo niet dan loop je er vanzelf tegenaan. Volg de drukte en de mooie gebouwen en je bent er zo. Natuurlijk is er ook een prachtig bouwwerk dat niet iedereen kent. Het Casa de Los Pinelo is een voorbeeld van hele mooie architectuur en geeft bovendien een kalme en rustige sfeer. Het bouwwerk is zo’n 500 tot 600 jaar oud.

2. De groene straat

Oftewel, La Calle Verde zoals hij in Spanje heet. Het is niet het meest smalle steegje van de wereld maar het komt wel dicht in de buurt. De steeg is leuk om te bezoeken omdat het bovenin helemaal vol hangt met planten en bloemen. Ik ben er nog niet over uit of dat van de bewoners of van de stad zelf is. Heel knus, koel en gezellig dus en tevens zeer fotogeniek. Ook de overige straatjes en wijkjes van Sevilla waar niet noodzakelijk iets bijzonder te doen is, zijn fantastisch en zeer kleurrijk.

3. Van Sevilla naar Itálica

Als je het over unieke hotspots in Sevilla hebt, dan kan deze niet ontbreken. De stad Itálica is een klein stukje rijden vanuit Sevilla en is eigenlijk van oudsher al een mysterieuze stad. Wat we van de stad weten komt voornamelijk uit de informatie die de opgravingen vertellen. Deze opgravingen kun je dus ook bezoeken. Wel is duidelijk dat de stad rond het jaar 0 gebouwd moet zijn.

4. De thermen van Sevilla

Zijn er thermen in Sevilla die niet alom bekend zijn? Jazeker. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat je een lopende Google Maps moet zijn om deze baden te vinden. Met wat vragen aan lokale bevolkingen en toch een beetje hulp van de app kwamen we er wel. Overigens is het in deze gevallen wel een voordeel als je een woordje Spaans spreekt. De bevolking is dan nog meer bereid om je te helpen en bovendien kan niet iedereen Engels. Goed, terug naar die thermen dus. Een fantastische plek! Ze worden ook wel de Baños van Maria de Padilla genoemd. Ook van deze bezienswaardigheid weet niemand precies hoe, waarom en wanneer ze gemaakt zijn en waar de baden in de loop van de jaren voor gebruikt zijn. Uiteraard zijn er wel meerdere theorieën.

5. Uitzichtpunt toren Sevilla 

Ik ben altijd fan van uitzichtpunten! Lekker wegkijken over de stad, warme wind en bovendien geeft het een heel vrij gevoel. De Torre de los Perdigones is niet het standaard uitzichtspunt zoals je het kent. Je kunt namelijk niet naar boven, simpelweg omdat er geen trap of lift is. Dat heeft dan weer te maken met de functie die de toren vroeger had. Wel wordt met een hele goede camera het uitzicht van boven gefilmd en dat kun je dan weer bewonderen. Je kunt overigens wel naar binnen in de toren, daar vind je dan ook de camera die het beeld boven filmt. De toren van binnen is indrukwekkend om te zien.

Naast al deze wat minder bekende spots kun je in Sevilla ook fantastische drukkere plekken bezoeken. Afhankelijk van waar je van houdt, zijn in ieder geval het Plaza de España, het Alcázar, de kathedraal van Sevilla, de Torre del Oro en het Plaza del Toros echte aanraders! Bovendien vind je op iedere straathoek wel lekkere lunchplekjes en zaakjes om te dineren. Tapas wordt er in overvloed geserveerd en ook met cocktails weten ze wel raad. Je kunt er op stap, winkelen, wandelen in de natuur en de rust opzoeken in bijzondere wijkjes van de stad. Kortom, maak een mooie combinatie van populaire hotspots en minder bekende plekjes en geniet van je trip of vakantie! Nog meer tips voor Sevilla vind je hier.

Sevilla

Gerelateerde berichten