Tips & Lijstjes

Top 4 vakantiebestemmingen in Zuid-Amerika

Kies jij voor een van de georganiseerde Spitsbergen reizen, of ben je op zoek naar warmte? Die warmte wordt je geboden door een van de populaire vakantiebestemmingen op het continent Zuid-Amerika. Zuid-Amerika heeft in de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Er zijn steeds meer gezinnen die richting het continent trekken voor een bezoek aan een individueel land of een rondreis door verschillende landen. In dit artikel zetten we vier van de topbestemmingen die Zuid-Amerika je te bieden heeft op een rijtje! Aan welke van deze bestemmingen heb jij al eens gedacht?

#1: Brazilië

Brazilië biedt je een combinatie van natuur, cultuur en ontspanning. Breng een bezoek aan het beeld in Rio de Janeiro, bezoek de Iguaçu watervallen of trek naar Sao Paulo. Ook een bezoek aan Paraty en Pantanal zou niet op je lijstje mogen ontbreken bij een vakantie naar dit Zuid-Amerikaanse land.

#2: Argentinië

Vergelijkbaar met Brazilië heeft ook Argentinië veel te bieden aan vakantiegangers. Bezoek een lokale voetbalwedstrijd om de echte Argentijnse passie te kunnen ervaren! Die passie ervaar je ook, wanneer je langs mensen loopt die de tango uitvoeren. Naar Argentinië reizen vergt een goede voorbereiding. Het land is erg groot en je wilt zoveel mogelijk van de mooie bezienswaardigheden in het land kunnen bewonderen.

#3: Colombia

Colombia zal wellicht niet het eerste land zijn waaraan je denkt, wanneer je een rondreis door Zuid-Amerika plant. Het land stond tot voor kort voornamelijk bekend om zijn drugskartels en de oorlogen die tussen deze kartels gevoerd worden. Toch heeft Colombia ontzettend veel moois te bieden! Bezoek oude koloniale steden in het land, of plof neer op een van de Caribische stranden om van het mooie weer te kunnen genieten.

#4: Mexico

We sluiten dit lijstje af met Mexico! Het land staat net als Argentinië bekend om haar dans, de prachtige en gevarieerde natuur en cultuur, de leuke steden, enzovoorts. Breng een bezoek aan Mexico-Stad, om je vervolgens door een van de Mexicaanse jungles te laten voeren. Doe dit niet alleen, maar schakel een lokale gids in! Niet alleen is het veiliger, ook kom je zo veel meer te weten over hetgeen je om je heen ziet in de jungle.

Voor ieder van deze Zuid-Amerikaanse landen is het raadzaam om je vooraf te laten informeren. Niet alleen wijken in grote steden van Brazilië, Argentinië, Colombia en Mexico zijn veilig. Door je te laten informeren verklein je de kans op gevaarlijke situaties tijdens je reis!

Gerelateerde berichten