Nederland

Top 8 leukste boottochten in Nederland

Ben je ook zo’n waterliefhebber en houd je ervan om geregeld een rondje te varen. Dan neem je natuurlijk geen genoegen met een saaie boottocht, maar kies je voor een aantrekkelijke vaarroute. Gelukkig is er in Nederland op dit gebied veel mogelijk, want we zijn een waterland met schitterende natuurgebieden en veel pittoreske dorpjes langs het water, waar altijd wat te zien, genieten en beleven is. Doe daarom je voordeel met ons lijstje van 8 leuke boottochten!

1. Genieten van de Friese natuur in Nationaal Park de Alde Feanen

Op nummer 1 zetten we een vaarroute door Nationaal Park de Alde Feanen in de provincie Friesland. In dit moerassige laagveengebied kun je op allerlei manieren de prachtige natuur verkennen, bijvoorbeeld per kano, fluisterboot, zeilboot of al suppend. Vaar je liever niet elf? Geen probleem, want dan kun je ook een rondvaartboot boeken, zodat je zelf onder het genot van een hapje en drankje lekker achterover kunt leunen. Natuur én cultuur ademen vanaf het water was nog nooit zo relaxed!

2. In een ‘woning’ in en rond Weesp varen

Het natuurrijke en waterrijke plaatsje Weesp, onder meer via de Weespertrekvaart, in een gave drijvende ‘woning’ ontdekken? Het klinkt idyllisch en bijzonder, maar in Weesp kan het. Huur hier een soort drijvende woning en verken de prachtige en indrukwekkend mooie plaats Weesp en diens natuurgeheimen. Je bezoekt tijdens deze vaartocht onder meer Fort Uitermeer, het bruisende hart van Weesp en natuurlijk de prachtige rivier De Vecht.

3. Amsterdam verkennen met een motorbootje

Onze hoofdstad met zijn talloze grachten heeft voor de cultuur- en geschiedenisliefhebbers veel te bieden. Kies voor een boot huren in Amsterdam en verken samen met je partner en/of vrienden de pracht en praal van de Amsterdamse architectuur en ‘geheime’ plekjes van deze wereldstad!

4. Een rondje Loosdrechtse Plassen & Vecht

Een prachtig en onovertroffen waterrijke natuuromgeving vind je rond de Loosdrechtse Plassen en op en langs De Vecht. Waterliefhebbers, sporters en natuurfreaks komen in dit gebied helemaal tot hun recht en raken hier niet uitgekeken. Ben je sportief en houdt je van water? Huur dan eens een kano of fluisterboot en ontdek dit fijne natuurgebied!

5. Varen vanaf Texel in een garnalenboot

Op Texel kun je allerlei moois zien en beleven, van schapen, zeehonden en vogels, tot prachtige cultuur en natuur in en rond de Waddenzee. Een leuk uitje is meevaren op een garnalenboot. Een kotter laat je al het moois zien dat rond Texel op de Waddenzee te beleven valt. Als je een beetje geluk hebt, kun je tijdens je vaaravontuur ook zeehonden spotten.

6. De Biesbosch: een eeuwenoud en uniek natuurgebied

De Biesbosch is ontstaan in de Middeleeuwen en maakt het cultuur- en natuurliefhebbers helemaal naar de zin. Huur een bootje en vertrek, na een museumbezoek, vanaf het Museum Eiland of het Biesbosch Centrum om de Biesbosch in te trekken. Het wordt een avontuur dat je niet snel zult vergeten!

7. De Maasplassen in de provincie Limburg

Een van de mooiste waternatuurgebieden in Limburg zijn de befaamde Maasplassen. Per rondvaartboot of met een zelf gehuurde boot of kano, kun je hier in opperste staat van relaxedheid genieten van de indrukwekkende charmante Limburgse natuur. Vaar je liever wat sneller? Huur dan een sterke motorboot en verken de Limburgse waterwegen!

8. Over de Maas racen met een watertaxi

Houd je van actie, spanning en snelheid? Pak dan eens een Rotterdamse watertaxi. Je vaart over de Maas, langs de Erasmusbrug en natuurlijk verken je per watertaxi ook de havens van Rotterdam. Ondertussen kun je genieten van de prachtige architectuur, zoals het Holland-Amerika Lijn hotel en de Euromast, die om je heen te zien is.

Gerelateerde berichten