Nederland

8 unieke weekendjes weg in Nederland

Hoe lekker is het om tussen het werken door een weekend weg te gaan in eigen land? Je bent binnen no-time op bestemming en met het huidige klimaat kun je echt genieten van de Nederlandse zomers. Een weekendje weg kun je al heel snel erg uniek maken. Daarom zetten wij bijzondere weekendjes weg in Nederland voor je op een rij. Ook nog eens leuk: het hoeft niet veel te kosten om een hele speciale herinnering te creëren.

1. Een weekendje wildkamperen in de Biesbosch

Wist je dat je in het natuurgebied de Biesbosch kunt wildkamperen? De echte avonturiers kunnen dus een tentje meenemen en van de natuur genieten. Bijkomend voordeel: het kost je niets! Iets minder avontuurlijk ingesteld? Er zijn ook veel campings of vakantieparken waar je terecht kunt en desnoods een heerlijk hotel of Bed & Breakfast. Overdag ga je je niet vervelen in de Biesbosch. Huur een bootje, maak een wandeltocht of ga kanoën! Meer tips over wat je in de Biesbosch kunt doen is ook te vinden op Nederlandontdekker.nl. Daar vind je tevens nog meer bezienswaardigheden en toeristische informatie over Nederland in het algemeen.

2. Huur een boot om op te slapen

Via websites zoals Airbnb kun je allerlei boten vinden die je kunt huren. Denk aan kleine vakantiebootjes met schattige slaapruimtes of wat grotere boten voor meerdere personen. De prijzen van de boten verschillen van €80 per nacht tot wel vier keer zoveel. Je komt helemaal tot rust op het water en kunt bovendien overal stoppen waar je zin in hebt. Neem wat lekkers mee om te eten en te drinken en je bent zo een heel weekend zoet.

3. Een stads weekendje Rotterdam

Misschien heb je ze weleens voorbij zien komen: de bijzondere gele kubuswoningen in Rotterdam. Wanneer je binnen staat waan je je soms bijna in de Villa Volta. De ramen lopen alle kanten op, maar geen paniek: de vloer is zo recht als wat. De hutjes liggen op loopafstand van de gezellige Markthal en bovendien vlakbij de prachtige rivier. Het is een ware belevenis om de bruggen te bezoeken en te genieten van het kabbelende water.

4. Ga wadlopen op de Waddeneilanden

Een actief weekend in de natuur behoort voor velen ook tot de leukste bezigheden. Heb je weleens wad-gelopen? Een geweldige ervaring waarbij je van top tot teen onder de modder komt te zitten en je hilarische taferelen meemaakt. Met een gids onderneem je deze tocht en hij loodst je perfect door de wisselende eb- en vloedlijnen heen. Je kunt bijvoorbeeld een tocht inclusief hotel en diner boeken, maar je kunt de tours ook los boeken en zelf een hotel uitkiezen. Een dag later zit er waarschijnlijk nog steeds zand in je haren, maar dat was de ervaring zeker weten waard!

5. Ga een weekend wijnproeven

Je hoort natuurlijk vaak over de hoogwaardige kwaliteit van de Italiaanse en Franse wijnen, maar Nederland kan er tegenwoordig ook wat van. Superleuk om op een wijngaard te leren over de verschillende druivensoorten en natuurlijk het een en ander te proeven! Denk bijvoorbeeld aan Wijnhoeve de Kleine Schorre, die in Zeeland ligt. Boek en overnachting in de buurt, bijvoorbeeld in de gezellige stad Zierikzee. Op de heuvels na creëer je zo een heerlijk Toscaanse ervaring in eigen land!

6. Overnacht bij de boer in Limburg

Die heuvels vind je dan weer wel in het Zuiden van ons prachtige land, Limburg! Veel boeren met grote stukken land maken er campings van of verhuren gewoon een stukje grond. Je kunt hier overnachten en vanuit deze uitvalsbasis de prachtige omgeving verkennen. Huur een scootertje, maak prachtige wandelingen en geniet van de oorverdovende rust.

Kortom, je hoeft helemaal niet ver te reizen om de meest bijzondere ervaringen mee te maken en om Instagramwaardige foto’s te kunnen schieten. Nederland leent zich meer en meer voor de vakantiegangers uit eigen land.

Gerelateerde berichten