Tips & Lijstjes

Veiligheid voorop: wat is het reisadvies voor Turkije 2020?

Turkije is erg veelzijdig en daarom ook erg geliefd onder reizigers als vakantiebestemming. Door het aangename weer, de prachtige stranden, de zeer luxe all-inclusive hotels en resorts en de bijzondere historische en culturele bezienswaardigheden, wordt Turkije als een heerlijk vakantieland gezien. Toeristische gebieden zoals de Turkse Rivièra en aan de kust van de Egeïsche Zee worden jaarlijks massaal bezocht door heel veel toeristen.

Is het veilig in Turkije?

Er geldt voor Turkije geen negatief reisadvies, volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een negatief reisadvies wordt alleen uitgegeven als er aantoonbare risico’s zijn voor de veiligheid in een land, waardoor reizigers in een plotselinge levensbedreigende situaties kunnen terechtkomen. Voor Turkije is dit in het overgrote deel van het land niet aan de orde.

Kan ik veilig op vakantie in Turkije?

In de populaire badplaatsen aan de kust, bijvoorbeeld Alanya, Antalua, Belek, Bodrum, Fethiye, Kemer, Kusadasi en Marmaris hoef je je geen zorgen te maken en kun je gerust genieten van je welverdiende vakantie. Tel daarbij op dat de hotels die gericht zijn op (buitenlandse) toeristen de veiligheid van de gasten erg serieus nemen. De meeste accommodaties huren hun eigen beveiliging in zodat hun gasten onbezorgd vakantie kunnen vieren.

En de risicogebieden?

De bovengenoemde bestemmingen liggen op een (zeer) grote afstand van het grensgebied met Syrië en het zuidoostelijke gebied. Deze gebieden zijn een stuk minder veilig door de burgeroorlog in Syrië. Verder is het grensgebied met Irak ook niet veilig en zelfs gevaarlijk te noemen, dus dit gebied kun je ook het beste vermijden.

Bereid je reis goed voor

Het geldt niet alleen voor Turkije, maar voor alle reisbestemmingen is het belangrijk dat je je reis goed voorbereid. Je moet je dus goed laten informeren over de recentelijke stand van zaken in de plaats van bestemming. Controleer verder ook of je inentingen nodig hebt en of je reisdocumenten nog geldig zijn. Misschien ten overvloede, maar let altijd goed op je persoonlijke spullen als je op straat loopt want zakkenrollers en oplichters zijn overal ter wereld actief.

Vragen over de veiligheid in Turkije?

Ga je naar de Turkse Rivièra en Egeïsche kust, dan is er niks aan de hand en kun je veilig op vakantie gaan. Alle reisorganisaties houden de omstandigheden rondom veiligheid in Turkije altijd strak in de gaten. Mocht je toch nog vragen hebben over de recentelijke situatie in Turkije, dan kun je altijd terecht via het contactcenter van de desbetreffende reisorganisatie via social media, telefoon of email.

Waar kan ik de actuele reisadvies voor Turkije vinden?

De meeste reisorganisaties houden het reisadvies voor Turkije aan dat opgesteld is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo’n reisadvies geeft de veiligheidssituatie aan in andere landen. Als je meer wilt weten over reisadviezen, dan kun je de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bekijken. Hier worden de reisadviezen voor verschillende landen constant bijgewerkt.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie