Voorbereidingen

Wat kost parkeren op Schiphol met de auto?

Amsterdam Airport beter bekend als Schiphol, is een belangrijk vertrekpunt voor vakantiegangers. Voor veel mensen is Schiphol het startpunt van een mooie reis. Ze arriveren met een auto vol koffers en parkeren deze ergens nabij het vliegveld. Voor het parkeren vlakbij Schiphol moet altijd betaald worden, maar die kosten kunnen wisselen. Hoe zit dat met die parkeerkosten op Schiphol?

Denk je eens in: Er vertrekken en arriveren elke dag ruim 35.000 mensen op de luchthaven van Schiphol. Een groot deel van die 35.000 mensen is met de auto gekomen en vertrekt ook weer met de auto. Die auto staat ergens veilig geparkeerd. Een zenuwslopende ervaring voor sommige mensen, want het vliegtuig wacht niet op jou. Waar kan je nabij de luchthaven het beste parkeren? Wij hebben het een en ander op een rijtje gezet. Schiphol Airport probeert alles zo goed mogelijk te regelen voor iedereen die gebruik maakt van de luchthaven. Als gevolg daarvan zijn er meerdere grote parkeergarages en parkeerplaatsen gerealiseerd.

De parkeerplaatsen van Schiphol

-P1 parkeergarage
Deze parkeergarage is alleen bestemd voor kort parkeren. Deze parkeerplekken kosten €88,- voor de eerste twee dagen. Dit is de duurste locatie om je auto te parkeren.

-P6 Valet Parking en Terminal Valet Parking
P6 Valet Parking is samen met de Terminal Valet Parking nog prijziger dan parkeergarage P1, maar de tarieven kunnen nogal variëren. De prijzen van P6 zijn afhankelijk van het seizoen en de duur van het parkeren. Het voordeel van P6 Valet Parking en de Terminal Valet Parking is het gemak waarmee je tot aan de terminal rijdt en het gemak waarmee je daar later de auto weer terugkrijgt van de ervaren chauffeurs.

-P3 parkeerterrein of parkeergarage
Wanneer je parkeert op P3 kan je je auto kwijt op een parkeerterrein of overdekt in een garage. Beide opties kosten voor de eerste dag €44,-. Op dag twee wordt het parkeerterrein goedkoper dan de parkeergarage. Op de tweede dag kost het parkeerterrein €31,- en de parkeergarage €36,-. Voor de dagen die daarna komen, kost parkeren in beide gevallen €8,50 per dag. De gratis pendelbus brengt je naar het vliegveld.

-P4 basic parkeerterrein
Parkeerplaats P4 ligt verder verwijderd van het vliegveld dan de overige parkeerplaatsen, maar deze parkeerlocatie is dan ook het goedkoopst. De pendelbus brengt je gratis in tien minuten naar de luchthaven.
P4 is op dit moment gesloten.

Er zijn ook andere mogelijkheden voor een parking bij Schiphol. Deze worden aangeboden door derde partijen, vaak tegen concurrerende bedragen. Sommige van deze aanbieders maakt gebruik van Valet Parking. Voor de vliegreis begint, rijd je zelf de auto naar de terminal. Bij terugkeer op de Nederlandse vluchthaven, krijg je de auto daar ook weer terug. Veel van deze partijen bieden extra services aan, zoals het wassen van de auto en/of het opladen van het voertuig. Dit laatst kan erg handig zijn als je een elektrische auto hebt en je wilt met een volle accu terug naar huis.

Naar Schiphol zonder parkeerkosten

Tot nu toe werd er uitgegaan van een reis naar Schiphol met de auto en dus parkeerkosten. Maar er zijn ook manieren om parkeerkosten te vermijden. Een van die manieren is reizen met de bus of trein. De auto moet dan vaak wel bij een treinstation geparkeerd worden, maar dat is goedkoper of soms zelfs gratis. Parkeren bij een treinstation is altijd goedkoper dan parkeren op Schiphol. Zoek wel naar P+R parkeerplaatsen rondom Amsterdam. Als je in Amsterdam zoekt naar een P+R parkeerplaats, kom je uit in het centrum.

Wanneer je met de taxi naar Schiphol gaat, heb je ook geen parkeerkosten. Als je dit met meerdere volwassen mensen doet, kunnen de kosten van de taxi gedeeld worden. Het kan een aangename manier van reizen zijn, doordat je thuis wordt opgehaald en bij het vliegveld wordt afgezet. Als je na een tijdje weer terug in Nederland bent, neem je gewoon weer een taxi die je naar huis brengt.

Gerelateerde berichten