Nederland

Wat te doen in de Herfstvakantie?

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Nederland heeft prachtige plekken, zowel aan de kust als natuurlijk meer landinwaarts. Maar wat is nou leuk om in de herfstvakantie naar toe te gaan? Of kies je toch voor onze buurlanden (als de corona maatregelen het toe laten)? Samen met Lekkerwegtips.nl hebben we de drie mooiste bestemmingen voor je op een rijtje gezet, twee aan de kust en een in het Oosten van het land.

Naar de Zeeuwse kust

Zeeland is dé bestemming voor kunstliefhebbers. Je kunt hier de perfect uitwaaien, dankzij de schone en brede stranden. Ook is een wandeling door een van de duingebieden prachtig! Deze veelzijdige provincie heeft naast de stranden veel meer te bieden. Wat dacht je van gezellige plaats als Sluis, vol historie of vestingsteden zoals Hulst en Zierikzee. Ook de binnensteden van Middelburg en Goes zijn erg gezellig om te bezoeken, en een hapje te gaan eten. Ook in het najaar is het leuk om Domburg te bezoeken, ook veel rustiger!

Met de boot naar Texel

Ook in deze kustbestemming kun je lekker uitwaaien in de koudere maanden van het jaar. Je vindt op texel prachtige duinen en enkele pittoreske dorpjes. Het Waddeneiland zorgt sowieso voor dat échte vakantiegevoel. Schiermonnikoog en Vlieland zijn ook leuk voor de echte rustzoekers, maar een weekendje Texel is een echte aanrader. Ook in de herfst kun je een waddentocht, vuurtoren beklimmen of Texelse Bierbrouwerij bezoeken. Als het weer het toelaat kun je ook een fietstocht plannen om het eiland te verkennen. Op Texel culinair genieten bij het restaurant Bij Jef. Hier ontdek je de culinaire schatten die het eiland te bieden heeft.

Wat te doen op Texel? De 11 must-visits in Texel?

Twentse dorpen, steden en natuur

Het prachtige Twente. Eindeloze fietstochten door het coulisselandschap met hier en daar een burcht. Lekker winkelen en terrassen in Almelo, Hengelo of Enschede. Je kunt veel pittoreske dorpjes bezoeken, zoals Hellendoorn en Holten. Een bezoek aan Twente kun je combineren met een avontuur in Avonturenpark Hellendoorn of De Waarbeek. Door het unieke landschap hoeft je je in deze nuchtere regio geen moment te vervelen. De rust die je hier ervaart zorgt er bovendien voor dat je echt even toekomt aan wat quality time. Een vakantie in eigen land heeft zo veel opties. Naar welke prachtige plekken in Nederland ga jij deze herfstvakantie?

Gerelateerde berichten