Voorbereidingen

10 dingen die je niet moet vergeten voordat je op vakantie gaat

Vlak voordat mensen op vakantie gaan, slaat de stress meestal toe. Zijn alle spullen ingepakt? Zijn alle ramen en deuren dicht? Is de verzekering afgesloten? Al dit soort vragen spoken door het hoofd. Maar veel van deze dingen zijn vooraf al te regelen. In dit artikel komen 10 dingen naar voren die je geregeld moet hebben voordat je op vakantie gaat.

1. Zorg voor een mobile VPN voordat je vertrekt

Dit is zowel een aanrader als je op vakantie gaat, maar ook zeker wanneer je een vakantie gaat boeken. Een mobile VPN zorgt er namelijk voor dat je IP-adres verborgen is, zodat er ook geen cookies worden opgeslagen. Aanbieders van vliegtickets bijvoorbeeld baseren een deel van de prijs van een vliegticket op deze cookies.

Ook wanneer je op vakantie gaat is een VPN aan te raden. Wanneer je bijvoorbeeld tv wilt kijken in het buitenland, maar je dit niet kan omdat je in het buitenland zit, is een VPN een uitkomst. Je kunt dan je smartphone verbinden met een server in Nederland, waardoor het lijkt alsof je in Nederland bent. Hierdoor kun je gewoon het programma bekijken dat je wilt.

2. Betaal je rekeningen

Het betalen van je rekeningen is erg belangrijk. Voor je het weet heb je namelijk een aanmaning te pakken en kan je vanuit het buitenland je rekeningen niet betalen. Dit kan resulteren in een onnodige boete, terwijl een vakantie vaak al niet goedkoop is.

3. Kopieer belangrijke documenten

Het is altijd handig om belangrijke documenten te kopiëren. Zodoende heb je altijd een kopie van je paspoort, bankpas of reisverzekering. Word je bestolen of raak je dingen kwijt, dan heb je een kopie bij de hand.

4. Haal je apparaten uit het stopcontact

Dit kan erg veel geld besparen. Wanneer je namelijk je elektronische apparaten in het stopcontact laat zitten, blijven deze stroom verbruiken. Als ze toch niet gebruikt worden, kun je deze beter uit het stopcontact halen. Zodoende bespaar je aardig wat geld.

5. Koop een universele adapter

Een universele adapter kan erg van pas komen als je naar het buitenland op vakantie gaat. Het kan namelijk zo zijn dat er in het buitenland andere stopcontacten gebruikt worden. Door het gebruik van een universele adapter kun jij ook in het buitenland je elektronische apparaten opladen. Een stekkerdoos kan daarbij ook handig zijn. Die kun je aansluiten op de universele adapter, zodat je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen.

6. Denk aan de reis

De reis is een belangrijk element als je op vakantie gaat. Je kunt er daarom het best voor zorgen dat je in ieder geval iets te eten meeneemt en wat dingen voor persoonlijk vermaak. Kies bijvoorbeeld voor een goed boek, een spelcomputer of dat je telefoon genoeg opgeladen is om er spelletjes op te spelen.

7. Neem waardevolle spullen mee in je handbagage

Iedereen neemt waardevolle spullen mee op vakantie. Deze kun je het best in je handbagage bewaren. Wanneer deze waardevolle spullen in het ruim terechtkomen, is de kans groter dat die zoek raken. Draag daarom je waardevolle spullen bij je, zodat de kans dat je deze spullen kwijtraakt of vergeet in ieder geval een stuk kleiner is.

8. Neem een setje kleren mee

Nog een belangrijk element voor het inpakken van je handbagage. Een setje kleren kan namelijk helemaal geen kwaad. Raakt je ruimbagage zoek, dan heb je altijd een setje kleren om de eerste dagen door te komen. Dit geld tevens voor een tandenborstel en tandpasta!

9. Zet je out-of-office aan

Een out-of-office aanzetten is erg belangrijk. Zo laat je namelijk anderen weten dat je voorlopig niet op je mail gaat reageren. Geef daarin ook aan wie zij wel moeten contacten voor urgente zaken, of wie in het geval van vervanging jouw taken overneemt. Hiermee voorkom je dat je na je vakantie overspoeld bent met mails die nog een actie vereisen. Met een out-of-office kunnen heel veel acties al door anderen overgenomen worden.

10. Leeg je koelkast

Aangezien je waarschijnlijk geen beschimmelde koelkast wilt als je terugkomt van vakantie, is het belangrijk dat je je koelkast leegeet en –drinkt. En heb je nou echt veel over, dan is het altijd nog een optie om het naar de voedselbank te brengen, dan kun je er altijd de minderbedeelden erg blij mee maken.

Zoals je ziet zijn er genoeg dingen om aan te denken voordat je op vakantie gaat. Heb je dit echter gedaan, dan kun je met een goed gevoel op vakantie. En dat is wel het allerbelangrijkste als je op vakantie gaat; dat je geniet van een aantal weken zonder zorgen!

Gerelateerde berichten