Australië Voorbereidingen

Checklist voor backpacken in Australië

Of je nou net bent afgestudeerd, een tussenjaar hebt of dat je altijd al de droom hebt om te backpacken er is altijd de vraag hoe jij je moet voorbereiden. Je wilt namelijk wel goed en zonder zorgen op reis gaan! Om je daarmee te helpen hebben wij deze checklist voor jou.

Stap 1. Bedenk wat voor visum jij nodig hebt

Voordat jij op reis gaat, moet jij weten welke visum jij nodig hebt. Voor Australië zijn er twee soorten visa.

Working holyday visum
Deze visum heb je nodig als jij tijdens jouw reis ook gaat werken. Bijvoorbeeld bij een boerderij of camping. Deze visum geldt voor mensen tussen de 18 en 30 jaar en het combineert werken en reizen.

Toeristenvisum
Een toeristen visum kun je aanvragen voor verschillende periodes. Namelijk tot 3 maanden en tussen 6 en 12 maanden. Bij een visum tussen 6 en 12 maanden moet je wel aantonen dat jij genoeg geld hebt om de hele backpack-periode door te brengen. Het kan ook voorkomen dat jij bij het aanvragen een doktersverklaring moet invullen.

Stap 2. Ga jij een auto huren of kopen?

Het kan goedkoper zijn als jij je een auto of camper tot je beschikking hebt. Het geeft jou in Australië meer vrijheid, want je bent dan niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Je kan van te voren zelf een tweedehands auto kopen en als je klaar bent weer verkopen. Let dan wel op de olie, banden en het koelwater. Een alternatief is huren. Je bent dan wel vaak duurder uit, maar je hebt wel dan een nieuwer voertuig. Dit kan ervoor zorgen dat jij minder pech hebt onderweg.

Tip: In Australië rijden mensen aan de linker weghelft. Ook kan jij beter overdag rijden, want ’s nachts kunnen er wilde dieren op het wegdek zijn.

Stap 3: Vergeet je creditcard niet!

In Australië gebruikt men voornamelijk een creditcard als betaalmiddel. Dus het is zeker handig om, naast je contant geld, een creditcard mee te nemen op reis. Met een creditcard loop je geen risico dat je bijvoorbeeld jouw hostel niet kan betalen en heb je jouw contant voor kleinere uitgaves.

Stap 4: Welke reisverzekering sluit jij af?

Vooral bij een langere reis is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering zorgt ervoor dat jij gedekt bent voor de  onvoorziene kosten in het buitenland. Vooral in Australië is het handig om gedekt te zijn tegen medische kosten, want je weet nooit welk wild dier om de hoek komt kijken! Om te kijken welke reisverzekering bij jou past kun je op reisverzekering.nl jouw ideale reisverzekering vinden. Voor jongeren die op vakantie gaan heeft reisverzekering.nl een selectie specifiek gericht op jongeren.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie