Voorbereidingen

5 inpaktips voor je volgende vakantie

De grenzen gaan langzamerhand weer open en dus kunnen we eindelijk weer in het vliegtuig stappen. Dat betekent ook dat de vakantiestress weer om de hoek komt kijken. Ben jij ook altijd in paniek tijdens het inpakken van je koffer? Bang om de belangrijkste spullen te vergeten? Of dat alle spullen die je wilt meenemen niet goed in je koffer passen? Wij hebben een lijst gemaakt met vijf inpaktips, zodat je je koffer voor je volgende tripje zonder stress kunt inpakken.

1. Gebruik een inpaklijst

Op het internet zijn er tientallen inpaklijsten te vinden voor allerlei verschillende bestemmingen. Of je nu met het vliegtuig of met de camper gaat, of je nu in Nederland blijft of naar de andere kant van de wereld gaat en of je nu drie dagen of drie maanden weggaat; er is altijd wel een lijst te vinden met alle essentiële benodigdheden voor jouw tripje. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke dingen vergeet.

2. Neem mini reisverpakkingen mee

Natuurlijk kun je op de plaats van bestemming meestal ook wel verzorgingsproducten kopen, maar met mini reisverpakkingen neem je je favoriete producten gewoon met je mee. Of het nu om je favoriete tandpasta, shampoo of douchegel gaat, je steekt er altijd een kleine variant van in je bagage. Met mini reisverpakkingen bespaar je niet alleen aan gewicht, maar ook aan ruimte in je koffer of backpack. De vakantie mini’s zijn bovendien zo gemaakt dat je ze ook in je handbagage mee kunt nemen, omdat ze over het algemeen een inhoud hebben die onder de maximaal toegestane 100 ml valt.

Mini reisverpakkingen zijn daarnaast beschikbaar in ontelbare varianten. Neem bijvoorbeeld een mini tandpasta mee om te voorkomen dat je een grote verpakking mee moet slepen die je waarschijnlijk toch niet helemaal gebruikt. Door vakantie mini’s bespaar je dus gewicht en heb je meer ruimte voor andere bagage. Ook een mini zonnebrand is handig, want die neem je op de plek van bestemming ook makkelijk overal mee naartoe.

3. Vergeet de stroom niet

Niks is zo vervelend als op het vliegveld aankomen en al met een lege telefoon zitten. Powerbanks zijn dan ook essentieel. Perfect voor tijdens het reizen, maar ook voor als je op bestemming een dagje weggaat. Vergeet daarnaast ook nooit om wereldstekkers mee te nemen als je bijvoorbeeld naar het Verenigd Koninkrijk gaat of buiten Europa op reis bent.

4. Verdeel je spullen

Als je met meerdere personen op reis gaat is het verstandig om de spullen te verdelen. Als er dan per ongeluk één koffer kwijtraakt, zit je in ieder geval niet zonder schone sokken en een schone onderbroek op je vakantiebestemming.

5. Rollen, niet vouwen

Een veelgemaakte fout bij het inpakken van de koffer is dat mensen hun kleding opvouwen. Je kunt kledingstukken veel beter oprollen. Niet alleen kun je zo veel beter gebruikmaken van alle hoekjes van je koffer, ook kreukt het wasgoed op deze manier veel minder erg. Ook de binnenkanten van je schoenen kun je overigens als extra opbergruimte gebruiken; stop hier bijvoorbeeld je sokken in. Zo bespaar je ruimte.

Met onze vijf tips wordt het inpakken van je koffer voor je volgende tripje eenvoudiger dan ooit. Zo vergeet je niks én past alles goed in je koffer.

Gerelateerde berichten