Voorbereidingen

Een heerlijk ontspannen weekend: 5 tips

We hebben het er vaak maar druk genoeg mee. Werk, het huishouden, de familie, de sociale contacten, een hobby en dan ook her en der nog wat tijd voor onszelf. Het is niet gek dat het weekend voor velen in het teken staat van complete ontspanning. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je kunt genieten van een écht heerlijk ontspannen weekend? We geven je een aantal tips.

  1. Ga er tussenuit

De beste manier om even echt te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse sleur is door er gewoon even tussenuit te gaan. Boek een hotel arrangement zoals een Suite Dream arrangement met een overnachting in een luxe suite met een fles champagne, of een Sportief arrangement met ontbijt, diner en fietsverhuur. Zo’n arrangement zorgt er niet alleen voor dat je er een weekendje lekker tussenuit kunt, maar ook dat je (bijna) nergens meer aan hoeft te denken: het is allemaal voor je geregeld!

  1. Doe de klusjes een andere keer

De kans is groot dat je allerlei klusjes en karweitjes op de planning hebt staan voor het weekend: maar deze zijn nu niet echt onder te schalen onder de categorieën ‘ontspanning’ of ‘vrije tijd’. Probeer de klusjes dus gewoon voor een andere keer te bewaren, of stel een limiet in zodat ze je weekend niet overheersen.

  1. Doe iets leuks met de familie

Reserveer wat tijd in het weekend om met de familie door te brengen. Zorg dat iedereen op dezelfde dag wat tijd voor elkaar vrijmaakt en ga samen wat leuks doen. Hang niet gewoon wat in huis rond maar ga er juist op uit. Bezoek een pretpark, ga lekker uit eten of speel gezellig wat bordspelletjes.

  1. Uitslapen is zonde

Hoewel lekker uitslapen voor velen de ideale manier om te ontspannen lijkt, is het tegendeel waar. Het lange uitslapen is namelijk funest voor je cyclus en zorgt ervoor dat je jezelf doordeweeks sneller vermoeid zal voelen omdat je het ritme weer aan moet passen. Sta dus gewoon rond dezelfde tijd op, maar blijf bijvoorbeeld wat langer in bed liggen om een boekje te lezen.

  1. Doe iets actiefs

Nu hoef je niet iedere zondagochtend om 6 uur klaar te staan om te gaan hardlopen, maar een sportieve activiteit zorgt er wel voor dat je jezelf meer ontspannen zult voelen. Plan dus zeker wat tijd in om even actief en sportief bezig te zijn: ga bijvoorbeeld met de hele familie naar het zwembad.

Wat doe jij om extra te ontspannen gedurende het weekend?

Gerelateerde berichten