Australië

5 smartphone tips voor in Australië

Even een vakantiefoto plaatsen op insta, je vrienden appen of kort je moeder bellen. Binnen de EU kost het niet meer dan je gewend bent, maar in Australië betaal je al gauw de hoofdprijs. Daarom hebben we vijf handige telefoon tips verzameld om je reis down under zo voordelig mogelijk te laten verlopen.

1. Schakel dataroaming uit op je telefoon

Onverwachte telefoonkosten tijdens je trip zijn erg vervelend. Schakel daarom dataroaming uit op je telefoon. Door middel van roaming maakt je telefoon automatisch contact met een lokaal netwerk. Binnen de EU is dit prima, maar in Australië en andere landen buiten de EU betaal je voor het gebruik van deze netwerken bakken met geld. Het enige nadeel: je kunt nu geen gebruik maken van internet via je mobiele netwerk. Wel kan het honderden euro’s besparen en ben je met een Wi-Fi connectie zo weer online.

2. Koop een lokale simkaart

Wanneer je voor een langere tijd naar Australië gaat is het slim om te investeren in een lokale prepaid simkaart. Dan kun je tegen de normale tarieven gebruik maken van het plaatselijke netwerk. Ook kun je met sms’jes goedkoop met het thuisland communiceren. Let er wel op dat de kosten behoorlijk stijgen wanneer je vanuit Australië naar Nederland belt. Bel wanneer mogelijk daarom ook altijd via de Wi-Fi, bijvoorbeeld met Whatsapp of Skype.

3. Vind een passend Sim Only abonnement

Een goed alternatief voor de lokale simkaart is een scherp sim only abonnement. Vrijwel alle Nederlandse providers bieden speciaal bundels voor reizen buiten de EU. Vaak kun je hierin zelf bepalen hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s je wil hebben en voor hoelang de bundel geldig is. Wel zijn er grote prijsverschillen tussen abonnementen en biedt niet elke provider een bundel aan voor Australië. Kijk op simonly.nl om abonnementen te vergelijken.

4. Ga op zoek naar gratis Wi-Fi hotspots

Het is een inkoppertje, maar Wi-Fi hotspots zijn de makkelijkste manier om gratis connected te zijn in Australië. Helemaal in de bewoonde delen van Australië zijn er hotspots in overvloed: in café’s, restaurants en openbare pleintjes. Toch hebben deze hotspots ook nadelen. Zo hebben ze vaak een data of snelheid limiet ingesteld en worden telefoons op openbare netwerken sneller gehacked. Lees hier hoe je veilig van een openbaar netwerk gebruik maakt.

5. Download je landkaarten

Het downloaden van belangrijke landkaarten, zoals Google en Apple Maps, kan een hoop data kosten. Daarbij is het bereik van mobiele netwerken in de bush, het onbewoonde binnenland van Australië, ook vaak onbetrouwbaar of slecht. Voor je eigen veiligheid (én je portemonnee) is het slim om voorafgaand je reis al wat landkaarten te downloaden. Wel via een veilig Wi-Fi netwerk, uiteraard.

Met deze handige telefoon tips ben je een stap dichter bij een voordelige reis down under. Wil je meer weten over reizen in Australië? Bekijk dan onze verhalen over het land en laat je inspireren.

Gerelateerde berichten