Australië Oceanië

Kangaroo Island, Zuid – Australië

Kangaroo Island Zuid Australië vanuit Adelaide

Na Tasmanië en Melville is Kangaroo Island het derde grootste eiland van Australië, ondanks de slechts 4.400 inwoners is het eiland toch een zeer bekend eiland. Dat komt deels natuurlijk door de naam van het eiland, maar vooral vanwege de natuur en wilde dieren op het eiland. Uiteraard vind je er kangoeroes, maar anders dan de naam van het eiland doet vermoeden zijn ze soms lastig te vinden.

De Kangaroo Island kangoeroe is anders dan de normale kangoeroe op het vasteland van Australië en onze gids vertelde ons dan ook dat Kangaroo Island haar naam heeft te danken aan het feit dat dit dier alleen op dit eiland voorkomt. Kangoeroes laten zich alleen bij zonsopkomst en zonsondergang zien, wanneer je dus een dagtour maakt is de kans niet groot dat je ze ziet. Wij raden daarom zeker aan een 2 daagse tour te boeken wanneer je overweegt dit prachtige stukje Australië te bezoeken! Er zijn verschillende jongerentours, maar ook voor de wat oudere reizigers zijn er tours die je alles van het eiland laten zien. Liever zelf avontuur? Dat kan ook, vanaf Cape Jervis pak je de veerboot naar Penneshaw. Je kan de veerboot te voet, per auto, maar ook met je eigen camper boeken. Het eiland heeft ook verschillende campings dus mogelijkheden genoeg!

Koala op Kangaroo Island

Welke wilde dieren zijn er op Kangaroo Island?

Kangoeroes dus.

Nee, dat zijn zeker niet de enige wilde dieren. Zoals eigenlijk overal wel in Australië heeft ook dit eiland enorm veel verschillende wilde dieren. Dankzij de grote hoeveelheden eucalyptus zijn er erg veel koala’s te zien, verder vind je hier wallaby’s en pinguïns, maar de bekendste dieren van het eiland zijn misschien wel ook de dieren die je juist niet verwacht: Namelijk de Australian Sea-Lion en de New Zealand fur seals. Oftewel de Australische zeeleeuwen en Nieuw Zeelandse zeeberen.

Seal Bay

Seal Bay

Deze leven beide aan een ander uiteinde van het eiland, maar kun je van redelijk dichtbij bewonderen. De Australian Sea Lions vind je op het strand van Seal Bay, dit strand is alleen te bezoeken in het bijzijn van een gids. Deze gids kijkt er op toe dat je niet te dicht bij de wilde dieren komt. De zeeleeuwen die hier liggen zijn namelijk aan het bijkomen van hun jacht. De dieren gaan ongeveer 3 dagen jagen in de zee waarna ze vervolgens weer enige tijd op het strand lekker uitrusten.

New Zealand Fur Seals bij Admirals Arch

Admirals Arch

Deze plek wordt veel bezocht omdat er een natuurverschijnsel heeft plaats gevonden wat een gesteente in de vorm van een boog heeft achter gelaten wat nu de Admirals Arch wordt genoemd. De grootste reden waarom deze plek het bezoeken waard is, is echter de grote populatie New Zealand fur seals. De dieren zijn hier van dichtbij te bewonderen, een gids is hier niet nodige omdat de voetpaden duidelijk maken waar jij mag en kunt lopen.

Koala Kangaroo Island lopend op de grond

Wildlife Sanctuaries

Verder kent het eiland verschillende reservaten, afgesloten van ander wild, waar bijvoorbeeld Koala’s zich rustig kunnen begeven en voortplanten, maar ook waar toeristen deze dieren op gepaste afstand kunnen bewonderen. Vaak mag je op deze parken vrij rond lopen, maar wordt er wel gevraagd gepaste afstand te houden. Wij raden zeker aan de paden te verlaten, veel andere toeristen doen dit namelijk niet en daarom kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je net als wij bovenstaande foto kunnen schieten waar een Koala over de grond loopt naar een volgende boom, iets wat je niet vaak ziet.

Remarkable Rocks

Remarkable Rocks

Het koste ongeveer 500 miljoen jaren, maar regen, wind en de zee hebben er samen voor gezorgd dat een van de bekendste plekken op het eiland een groep rotsen is. Namelijk de Remarkable Rocks, vanaf de weg een klein stukje lopen, maar zeker het van dichtbij bekijken waard. Toegegeven, heel spectaculair is het niet, maar ga je op het juiste moment van de dag dan kan het zeker mooie beelden opleveren.

Outdoor action

Ga je mee op een van de jongeren tours of ben je met eigen vervoer op het eiland, dan is de kans groot dat je zin hebt in een beetje activiteit! Ten zuiden van het eiland vind je een outdoor centrum waar je onder andere kunt sandboarden, kanoën en quad rijden.

Waar vind je Kangaroo Island?

Nu je weet dat je het eiland wilt bezoeken is het handig om te weten waar het ligt. Cape Jervis, het vertrekpunt van de veerboot, ligt op slechts 1,5 uur rijden vanaf Adelaide. Het is dan ook niet gek dat er erg veel tours vanuit de hoofdstad van Zuid-Australië vertrekken. Sommige tours gaan terug naar Adelaide, maar de meeste gaan verder via the Grampians, de Great Ocean Road en eindigen in Melbourne.

Dus waar wacht je nog op? Regel dat visum voor Australië en vertrek vandaag nog!

Heb jij Kangaroo Island al bezocht en heb je nog tips of zijn we iets vergeten? Laat het even weten in de reacties!

 

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie