Canada

 5x de leukste steden van Oost-Canada

Canada

Canada wordt vaak gezien als het land van de prachtige natuur en de bijzondere meren. Hoewel de natuur uiteraard geweldig is, mag je de steden ook echt niet missen. Deze zet ik hieronder voor je op een rijtje!

1. Montréal

Dit is een van de hipste steden van Oost-Canada. Niet alleen de sfeer van deze stad heeft mijn hart gestolen, maar ook de bezienswaardigheden, bij uitstek de Notre-Dame Basiliek van Montréal. Beeld je de mooiste basiliek of kerk in die je ooit hebt gezien en het zal nog niet kunnen tippen aan het interieur van deze basiliek. De foto hieronder beeldt nog niet eens de helft uit van hoe het er in werkelijkheid uit ziet.

Een andere mooie plek in Montréal is Plateau Mont-Royal. Een halfuur traplopen brengt je naar dit plateau en geeft je een fantastisch uitzicht over de stad. En wie veel heeft gelopen, verdient natuurlijk een goed feestje. Ben je tussen 14 januari en 6 februari in Montréal? Dan mag je het bekende Igloofest echt niet missen. Dit festival wordt gevierd in de koudste maanden en het is dan ook gebruikelijk om in je skipak-outfit naar dit festival te komen. Je zal het nodig hebben, want de temperatuur kan afzwakken tot -30. Dit was echt een van de gaafste festivals om mee te maken, dus je mag het zeker niet missen!

Canada

2. Québec

Québec onderscheidt zich van alle andere Canadese steden. De architectuur is heel bijzonder hier. Niet alleen spreken de Canadezen hier vooral Frans, het ziet er ook nog eens heel typisch uit. Statige gebouwen en sierlijke torens tekenen de stad. Je kunt hier een wandeling maken over Plaines d’Abraham of een rondje wandelen door het schattige Vieux-Québec ofwel het oude centrum van de stad. Voor een relaxdagje kun je naar de Nordique Spa wat op de rand van een klif ligt. Ben je benieuwd naar meer? Hier vind je meer informatie over deze stad!

3. Ottawa

Ottawa is een ruime, rustige stad waar je om je heen kan kijken zonder dat je direct tegen zes wolkenkrabbers aankijkt. De gebouwen in Ottawa zijn vrijwel allemaal traditioneel en hebben een prachtige architectuur. Onder andere Parliament Hill, Ottawa City Hall en het Courthouse zijn bijzondere gebouwen. Wil je wat winkeltjes kijken, dan kun je het best naar Byward Market gaan. Hier kun je allerlei soort etenswaren en spullen kopen. Voor een cultureel uitstapje is de National Gallery of Ottawa echt een aanrader. Hier hangen exposities van bekende Canadese en buitenlandse kustenaars. De dag afsluiten met een goedkoop, maar lekker diner? Dan moet je bij Pour Boy zijn! Deze gezellige, knusse bar biedt je een hoop mogelijkheden voor een heerlijk diner.

4. Toronto

In Toronto heb je letterlijk alles: van hoge, moderne wolkenkrabbers tot ouderwetse gebouwen. De stad lijkt een samengeraapte hoop van verschillende wijken, die bij elkaar worden gehouden door de UP-train. Deze trein brengt je in een paar minuten van Downtown Toronto naar het zakelijke district. Eén stop eerder vind je het oude centrum. Deze verschillende wijken maken Toronto tot een van de meest bijzondere Canadese steden, naar mijn mening. In Downtown Toronto lijken de straten grauw, maar zodra je binnenstapt in een van de vele restaurantjes, vergeet je dat beeld snel. The Glass Onion is zeker een aanrader om heerlijk te dineren!

Het zakelijke district is mooi en modern, waar je in het oude centrum echter op verschillende straathoeken nog oude gebouwen ziet, zoals Osgoode Hall en de Old City Hall. Het bijzondere kasteel Casa Loma, wat een beetje uit de richting ligt, is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het verhaal wat erachter schuilt is even bijzonder als het kasteel zelf. Casa Loma werd gebouwd door een rijke man, die al zijn geld in de bouw van het kasteel stopte. Toen het klaar was, kon hij niet eens zo lang in het huis wonen, omdat hij het gebouw moest verkopen aan de bank aangezien hij blut was.

Nog een bezienswaardigheid waar je zeker geweest moet zijn is Distillery District, een voetgangersgebied met een industriële uitstraling. Vanuit hier heb je ook nog eens een prachtig zicht op de CN Tower.

Canada

5. Niagara Falls

Dit is niet helemaal een eerlijke keuze, aangezien dit eerder een dorpje is dan een stad maar vanwege de prachtige omgeving kan Niagara Falls niet missen uit dit lijstje. Dit dorpje ligt (raad je het al?) bij de overweldigende watervallen van Niagara. Vanuit Toronto is het ongeveer anderhalf uur reizen met de trein naar dit dorpje, maar er zijn ook genoeg overnachtingsplekken in Niagara Falls zelf. Het dorp biedt je naast de prachtige watervallen en de tours ook nog andere bijzondere plekken. Volg de kronkelende hoofdweg omhoog die veel wegheeft van een filmset. Aan je rechterhand vind je typische speelhallen. Voor een ander soort amusement kun je de Canadese en Amerikaanse grens oversteken. De watervallen vormen een grens tussen Amerika en Canada, waarvan beide aangrenzende dorpen de naam Niagara Falls dragen. De dorpen worden verbonden door Rainbow Bridge en op deze brug kun je precies op de grens tussen Amerika en Canada staan. Een bucketlist ding, toch?

Canada

Gerelateerde berichten