België

5x spannende activiteiten in de Ardennen

Je kunt in de Ardennen natuurlijk heerlijk wandelen, fietsen en zen worden. Maar de Ardennen zijn ook bij uitstek geschikt voor avonturiers die van actie houden! Daarom in het bijzonder in deze blog vijf spannende activiteiten op een rij, die jouw bezoek aan de Ardennen helemaal compleet maken. Wie heeft er een pretpark nodig als je ook kan zip-linen door de heuvels of kan raften op een wilde rivier toch? We zijn op zoek naar activiteiten waar onze hartslag van omhoog gaat, waar we nog lang over napraten en waar we een ware uitdaging in vinden. Daar gaan we!

1. Raften

In de Ardennen kun je op verschillende plekken een begeleide tocht op de rivier maken. En die begeleiding is wel nodig ja, want het gaat er hard en ruig aan toe. Uiteraard word je voorzien van de juiste kleding en voldoende bescherming. Samen met een groep zorg je ervoor dat je in allerlei bochten heelhuids naar het eindpunt komt. En ja, nat word je zeker want het opspattende water is overal! Let er bij het boeken op dat er bepaalde seizoenen kunnen zijn waarin er te weinig water is. Je kunt dan soms wel kanoën, maar het is dan geen wilde rivier. Uiteraard niets mis mee, maar wel iets om rekening mee te houden. Wanneer dat precies is, hangt af van de regio en van de weersvoorspellingen. In de seizoenen dat het wat droger is, kun je vaak wel lopend en zwemmend een rivier af. Ook dat is heel erg leuk, je kunt dan van natuurlijke glijbanen af en moet wat klimmen en klauteren. Iets minder thrill-seeking, maar zeker ook een aanrader!

2. Abseilen

Mocht je nog een toffe activiteit zoeken voor je gezelschap? Dan is abseilen altijd een goed idee. Zeker met een gezelschap dat nog niet heel erg gewend is aan grote hoogtes. Bij de eerste stap moet je een ijzersterk vertrouwen hebben in het touw omdat je over het kantelpunt van de top moet. Super spannend maar ook heel erg leuk! Vaak is het tegen een platte rotswand en kun je meerdere keren naar beneden.

3. Speleologie

Het begrip speleologie staat voor de tochten die door de rotswanden gemaakt worden. Je kruipt hier door allerlei kieren, spleten en gaten van een gigantische rotspartij. Niet aan te raden wanneer je claustrofobisch bent en zelfs voor de meest kalme personen een ware uitdaging. Soms kom je onderweg een soort oase tegen waar je kunt zwemmen of door het water moet (maar waar het uiteraard nog steeds donker is want je bent ondergronds) Soms moet je jezelf helemaal plat op de grond werken om door een smal gangetje te kunnen kruipen. Het is een hele bijzondere ervaring! Ik was nog nooit zo blij met het daglicht toen we eruit kwamen.

4. Survivaltochten

Hou je van hoogtes, klimmen en klauteren? Dan is er altijd wel een survival-park te vinden in de Ardennen! Tussen de bomen kun je verschillende routes kiezen om van de ene naar de andere boom te komen. Soms moet je balanceren, soms moet je springen en soms kracht zetten om bij het volgende obstakel te komen. En dat allemaal op soms wel acht meter hoogte! Zelfs voor degenen die weinig last van hoogtevrees hebben, is het een spannende ervaring.

5. Zip-linen

Als je vooral van snelheid houdt, dan is zip-linen een echte aanrader. Met hoge snelheid vlieg je over de heuvels en bomen om ergens in de middle of nowhere uit te komen. Bij sommige parcours hang je op je buik met je gezicht naar beneden alsof je een vogel bent. Bij andere hang je in een zittende houding in een soort netje. Allebei echt heel tof, ook zeker de eerste sprong in de leegte is altijd leuk!

Kortom, naast ontspannende activiteiten in de Ardennen kun je ook een hoop thrill-seeking bezigheden vinden. Ook als het wat kouder is of als het wat minder lekker weer is zijn deze activiteiten echt leuk om te doen. Zeker het raften is in de herfst bijvoorbeeld echt fantastisch! Zorg voor de juiste kleding en goede attributen zodat je het niet koud krijgt en zo min mogelijk nat wordt en dan heb je zonder twijfel een topdag!

Gerelateerde berichten