Duitsland

5x Wat te doen in München?

München

Bij het opnoemen van de toeristische steden van Duitsland, schiet München er vaak bij in. Geheel onterecht, aangezien deze stad ontzettend veel te bieden heeft. Hieronder licht ik vijf bezienswaardigheden uit die je echt niet mag missen tijdens een bezoek aan München.

1. Bezoek de parken

In München heb je een hoop parken, maar ik heb een paar favoriete plekken, waaronder Olympiapark. Dit Olympische Park, dat speciaal gebouwd werd voor de Olympische Zomer Spelen van 1972, is erg bekend onder de lokale bevolking en de toeristen. Er worden vaak culturele en sociale events georganiseerd. Je vindt hier veel sportgelegenheden en het is erg leuk om de studentenhuisjes te bekijken. Deze zijn heel kleurrijk omdat de studenten hun huisje zelf mogen beschilderen. Naast Olympiapark is de Englisher Garten ook een aanrader. Hier kun je heerlijk wandelen of hardlopen. Je kunt wat eigen eten en drinken meenemen voor een picknick op het gras, maar het is extra leuk om naar een biergarten te gaan. Dit is gezellige horecagelegenheid waar veel studenten heen komen.

München

2. Nymphenburg Palace

Wil je even ontsnappen uit de drukte van de stad? Dan kun je een bezoek brengen aan Nymphenburg Palace. Dit paleis kun je gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Je kunt een wandeling maken door de enorme tuinen, die je gratis kunt bezoeken. Mocht je het paleis ook eens van binnen willen bekijken, dan kun je een ticket kopen voor zes euro. Wil je meer informatie over het paleis? Dan heb je de mogelijkheid om een audio tour te volgen voor een kleine prijs (€3,50). Het is een leuke toevoeging aan je bezoek! Let wel op: in het hoogseizoen is het paleis open van 9 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds, maar in het laagseizoen kunnen de tijden afwijken.

München

3. Lange Nacht der Museen

Elk jaar op de derde zaterdag van oktober viert de stad Die Lange Nacht der Museen. Voor de prijs van slechts één ticket kun je de hele nacht toegang krijgen tot verschillende musea. Je kunt dus voor 15 euro van zeven uur ’s avonds tot twee uur ’s nachts de 90 deelnemende musea bezoeken. Ben je niet in München op deze betreffende dag in oktober? Dan raad ik de volgende musea aan om te bezoeken: Neue Pinakotheek, Königplatz en Kunsthalle München.

4. Dineer bij vele restaurantjes

En dit zijn er echt heel veel. De verschillende wijken in München bieden allemaal hun eigen soort restaurants. Hungriges Herz is een leuke plek waar je naartoe kunt voor een overheerlijk ontbijtje of een lekkere lunch. Voor het diner is Pasta e Basta op Gärtnerplatz echt een aanrader. Voor een (non)alcoholische versnapering na het diner kun je nog naar de Rooftop Bar van de Universiteit van München gaan. In deze bar heb je een prachtig uitzicht over de stad onder het genot van een drankje!

5. Wandel over de pleinen

Het bekendste plein in München is zonder twijfel Marienplatz. Hier staat het Neues Rathaus, wat voornamelijk door het klokkenspel heel bekend is. De Pilaar van Maria, die op het midden van plein staat, symboliseert de herinnering aan de 30-jarige oorlog en is tevens ook het beeld van Marienplatz. Königsplatz oogt, in tegenstelling tot Marienplatz, wat strakker. De architectuur doet je denken aan de Griekse stijl, wat ook de bedoeling is aangezien het plein gebaseerd is op de Acropolis van Athene.

In de buurt van Marienplatz ligt de Viktualienmarkt, waar je allemaal traditionele Beierse kraampjes met eten vindt. Deze markt is er iedere dag al vanaf vroeg in de ochtend, behalve op zondag. Struin langs de verschillende kraampjes en zorg dat je niet eet van tevoren, want je kunt hier heerlijke gerechten proeven!

München

München heeft veel te bieden. Zelfs als je hier voor een lang weekend naar toe reist, heb je nog het gevoel dat je niet alles hebt gezien. Er is veel te ontdekken en te doen, dus trek er zeker de tijd voor uit!

Gerelateerde berichten