Noord-Amerika

Wat te doen in Miami? 6 tips!

Afgelopen meivakantie bracht ik een bezoek aan Miami. Er is ontzettend veel te doen in en rondom deze zonnige stad in het zuiden van Florida. Ga jij binnenkort op vakantie naar Miami of vraag je je af wat voor leuke dingen je hier allemaal kunt ondernemen? In dit artikel zet ik de leukste Miami tips voor je op een rijtje.

Ocean Drive

Ocean Drive is de bekendste straat van Miami en is te vinden in het zuidelijke deel van Miami Beach. Wanneer je over deze straat loopt, zie je aan de ene kant het prachtige strand en aan de andere kant hotels en restaurants in schattige en vrolijke pastelkleuren.

Aan Ocean Drive is het echt zien en gezien worden. Toen ik hier bij een restaurant zat, stopte er opeens een grote jeep (die al het verkeer ophield) midden op de straat waarin meerdere meisjes stonden te twerken.Het bezoeken van deze straat is een hele ervaring en kan niet ontbreken wanneer je op vakantie bent in Miami.

Winkelen: Lincoln Road Mall

Bezoek de Lincoln Road Mall en shop till you drop. Op deze autovrije boulevard vind je vele restaurants, bars en winkels. Je kunt terecht bij grote namen zoals H&M, Zara, Nike en American Eagle. Maar ook warenhuis Macy’s en diverse souvenirwinkels zijn te vinden aan Lincoln Road Mall. Ga je favoriete winkels af en rust tussendoor even uit op een terrasje.

Boek een excursie naar Key West

Wanneer je in Miami bent, bevind je je op een paar uur afstand van het meest zuidelijke eilandje van Florida: Key West. Er zijn vele excursies te boeken vanuit naar Miami naar Key West maar je kunt natuurlijk ook besluiten hier zelf met de auto heen te gaan of er een paar nachten te blijven. Key West is een prachtig eiland. Ga zonnen aan de mooie stranden, ga duiken en snorkelen, breng een bezoek aan het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten of bezoek één van de vele bezienswaardigheden. Je hoeft je hier niet te vervelen.

Breng een bezoek aan de Everglades

Een van de hoogtepunten van mijn vakantie in Miami was het bezoek aan de Everglades. Everglades is een natuurgebied en nationaal park in het zuidwesten van Florida. Het is de grootste subtropische wildernis van de Verenigde staten, bestaande uit een rivier bedekt door moerasgrassen. Er leven hier veel dieren zoals slangen, krokodillen, alligatoren en vele soorten zeldzame vogels. Stap op een airboot, ga op safari door de Everglades en laat je innerlijke Freek Vonk vrij.

Wynwood Walls

Een plek die je ook zeker moet bezoeken wanneer je in Miami bent, is Wynwood. In deze artistieke wijk kun je allerlei street art bewonderen. Je vindt hier eindeloos veel muren vol graffiti en kunstwerken. Je kunt ervoor kiezen om zelf de muren te bekijken maar je kunt ook een Wynwood Food tour doen. Zo kom je meer te weten over de kunst in deze wijk en kom je langs verschillende hippe lokale restaurantjes.

Verken de stad op de fiets

Een leuke manier om Miami te beter te leren kennen, is door het huren van een fiets. Op verschillende plekken in de stad, zoals aan Ocean Drive, heb je de mogelijkheid om voor een leuk bedrag een fiets te pakken. Fiets lekker langs het strand of ga de stad verkennen. Je kunt zelf bepalen voor hoe lang je de fiets wilt huren en kunt hem op verschillende locaties in de stad terugbrengen. Ideaal!

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie