Noord-Amerika Verenigde Staten

Goedkoop naar New York? Zo doe je dat!

Goedkoop naar New York

New York staat op vrijwel iedere bucketlist, reislijstje, top ‘x’ steden die je bezocht móét hebben en dat is terecht ook! New York moet je namelijk ook gezien hebben. Een veel gehoord argument om ‘The Big Apple’ echter niet te bezoeken is “het is te duur”, maar dat hoeft het niet persé te zijn! Er zijn namelijk tal van mogelijkheden om het niet te duur te maken. Wil je weten hoe? We geven je tips!

De vlucht

Begin ruim van te voren met het zoeken van je vlucht, ga je op de websites van verschillende Airlines kijken dan kom je al snel prijzen tegen afwisselend van €600 tot €800 , zeker wanneer je op zoek gaat naar vluchten van Schiphol (AMS) naar New York John F. Kennedy (JFK). Wij vlogen echter voor €400 inclusief bagage, dit omdat wij vlogen vanaf Düsseldorf (DUS) naar Newark Liberty Airport (EWR) met Lufthansa. Hier zijn een aantal zaken die je helpen een goedkope vlucht te vinden:

  • Geduld, soms kan het weken duren tot je die goedkope vlucht hebt gevonden
  • Kijk regelmatig, maar vergeet niet cookies en geschiedenis te verwijderen!
  • Ga op zoek naar aanbiedingen, niet alleen KLM Werelddealweken, maar ook andere maatschappijen hebben regelmatig goede aanbiedingen!
  • Zoek constant op vergelijkers zoals Skyscanner.
  • Sta open voor andere vliegvelden dan ‘normaal’. Denk aan Brussels en Düsseldorf, maar dus ook de verschillende airports rondom New York. Naast JFK heb je dus EWR en LGA
  • Sta open voor overstappen, mits de reistijd niet enorm oploopt. Zo kan een overstap in Londen je bijvoorbeeld 2/3 uur meer reistijd opleveren, maar wel enkele honderden euro’s schelen!

Vervoer van en naar de airport

Je zou zeggen: een no-brainer, toch stappen enorme aantallen toeristen direct de taxi in van een naar een airport. Toch kun je hier al meteen kosten besparen, door van te voren goed uit te zoeken hoe je met het openbaar vervoer bij je accommodatie komt zijn tientallen dollars te besparen. Let er dan ook op dat je niet zomaar in een ‘airport-shuttle bus’ stapt, maar met het ‘normale’ openbaar vervoer reist.

Goedkoop naar New York

Verblijf

Natuurlijk is het leuk om midden in Manhattan te verblijven. Alles om je heen, maar ook enorm duur. Denk aan de wijken rondom Manhattan, waar wij vooral Brooklyn aanraden! Binnen een uur, wanneer de accommodatie goed gelegen is zelfs binnen een half uur sta je midden in Manhattan vanaf Brooklyn, maar dan voor veel minder geld per nacht! Kies ook niet direct het eerste hotel wat je aangeboden krijgt op boeking sites, kijk ook goed rond op bijvoorbeeld AirBnB.

Voorbereiding

Er zijn ook zeker zaken die je in Nederland al kunt regelen en je in New York kosten gaat besparen. Maar voor dat je vertrekt zal je een ESTA aan moeten vragen, dit hoeft niet duur te zijn en kun je eventueel zelfs zelf regelen, maar er zijn ook organisaties die je helpen bij het aanvragen van een ESTA voor een hele lage vergoeding. Verder kun je denken aan de aanschaf van een wereldstekker (op de airport ben je hier al snel 4x zoveel voor kwijt als bij de bouwmarkt of HEMA).

Nu je het land in kunt en ook je wereldstekker klaar hebt liggen zijn er nog een aantal andere dingen die je van te voren kunt doen en je in New York kosten gaat besparen:

  • Lees je goed in wat je wilt gaan doen, zoals je hieronder kunt lezen zijn er tal van gratis activiteiten, zoek alvast uit wat je wilt zien!
  • Leer de metro kaart alvast uit je hoofd, Alles in New York is goed bereikbaar met de metro en voor slechts een paar dollar reis je een week lang met de metro

School Bus New York

Activiteiten en bezienswaardigheden

In New York is énorm veel te doen, maar dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de New York pass aanschaffen waarmee je jezelf toegang verschaft tot de grootste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden zonder dat je telkens opnieuw entreekosten betaald. Daarnaast zijn er ook tal van gratis activiteiten in New York, weten welke? Daar hebben we al eens eerder een blog over geschreven en lees je hier!

 

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie