Spanje

8 hotspots in Santa Cruz de Tenerife – de hoofdstad van Tenerife

Een vakantie op het oog naar de Canarische eilanden? Lekker de winterzon opzoeken of klaar voor een rondtrip over één van deze fascinerende eilanden? Tenerife is dan zeker mijn favoriet. Het is een groot eiland, waar veel te beleven is, met gevarieerde natuur en bovendien leuke steden. In veel to-do lijstjes voor Tenerife wordt de hoofdstad (Santa Cruz de Tenerife) echter overgeslagen. En dat terwijl je hier zoveel kunt doen! Vandaar in deze blog 8 hotspots in Santa Cruz de Tenerife.

1. Parque de Garcia Sanabria

In grotere steden is het altijd fijn om wat natuurlijke elementen op te zoeken. Vandaar dat ik hierna ook nog wat tips geef voor bijvoorbeeld een botanische tuin en een leuk centraal gelegen meertje. Maar eerst het park van Garcia Sanabria! Dit stadspark staat vol met hoge palmen en andere interessante bomen. Tijdens hete zomers levert dat hele koele zitplekjes op en veel schaduw. Bovendien staat de tuin vol met kleurrijke bloemen en struiken. Ook kom je zo nu en dan een fontein tegen of een speciaal monument.

2. Bezoek het meer midden in Santa Cruz de Tenerife

Een meer in het centrum van Santa Cruz de Tenerife? Je kunt bij dit (overigens kunstmatig aangelegde) meer lekker picknicken, wandelen en natuurlijk mooie foto’s maken. De kleur is immers fantastisch. Je vindt het meer overigens op het gezellige Plaza d’España. Veel lokale studenten houden hier ’s middags pauze of spreken later in de middag af. Kortom, een fijn rustgevend plekje en toch middenin het bruisende centrum van Santa Cruz de Tenerife.

3. Bezoek de kerk San Francisco de Asís

Deze kerk is zonder twijfel een belangrijk cultureel hoogtepuntje van de hoofdstad van Tenerife. De bekendheid van deze kerk zit hem met name in het feit dat het een plek is waar veel kunst te zien is. Daarnaast is de kerk van buiten ook prachtig om te bekijken. Hij is gebouwd in de stijl Barok: een hele bijzondere historische bouwstijl.

4. Botanische tuinen van Palmetum

Ik ben altijd gek op botanische tuinen als ze ergens in een stad aanwezig zijn. De geuren, kleuren en de sfeer van deze plekken doet me altijd goed als je al langere tijd in de stad bent. Zo ook de tuinen van Santa Cruz de Tenerife. Ze hebben er honderden verschillende planten- en bloemensoorten en daarnaast ook nog een heleboel vogelsoorten. Kortom, een erg leuke bezienswaardigheid als je van natuur houdt!

Santa Cruz de Tenerife

5. Uitrusten op Plaza Weyler

Je kent ze wel, van die typische buitenlandse pleintjes. Met bomen, bankjes en de lokale (vaak oude) bevolking die hier zit te genieten van het zonnetje op hun oude dag. Plaza Weyler is zo’n plek! Ondanks de moderne opzet van het plein, met mooi aangelegde perkjes, zit de Spaanse gezelligheid er dus goed in. Een ideale plek om van je ijsje te genieten of een boekje te lezen tussen de middag.

6. Beachday!

Natuurlijk ligt de hoofdstad van Tenerife aan zee en dat betekent: uitgebreid genieten van een stranddag! Het meest bekende strand van Santa Cruz de Tenerife? Dat is Playa de las Teresitas. Een parelwit stand met helder water en voldoende plek. Uiteraard is de achterkant van het strand voorzien van voldoende horecazaakjes voor de nodige versnaperingen tussendoor.

7. Rambla de Santa Cruz

De naam van deze straat doet me denken aan de hoofdstraat in Barcelona (misschien was dat ook wel de bedoeling) en de sfeer ook. Het is een van de grootste en meest bekende straten van Santa Cruz de Tenerife. Dus: winkelen geblazen! Je komt er allerlei bekende ketens tegen maar ook verschillende Spaanse boetiekjes. Tussendoor loop je ineens een gezellig plein op of kom je een mooi lunchtentje tegen. Je kunt je hier dan ook zeker een dag vermaken en komt gegarandeerd met een paar tassen thuis.

8. Waterpret bij waterpark Marítimo

Marítimo is erg geschikt voor kinderen maar ook voor (jong)volwassenen die lekker uitgebreid in verschillende zwembaden willen chillen. Het park is ontworpen door een architect die veel invloed gehad heeft op alle Canarische eilanden. Hij was voorstander van een zo natuurlijk mogelijke bouw van appartementen, maar dus ook van vrijetijdscomplexen. César Manrique heeft bijvoorbeeld op veel plekken kunnen voorkomen dat er gigantische hotels gebouwd werden om zo de laagbouw te stimuleren en natuur te sparen. Dat is dan ook de reden dat dit park zo natuurlijk mogelijk aangelegd is. Met veel vulkanische elementen, palmbomen en groene natuur erin verwerkt.

Santa Cruz de Tenerife

Gerelateerde berichten