Spanje

8 leuke regio’s in Spanje om te bezoeken

Heb jij je vliegtickets voor Spanje al geboekt en staat de reis al op de kalender? Dan mag de voorpret voor deze heerlijke mediterrane vakantie al wel beginnen. Spanje staat bekend om de mooie badplaatsen en indrukwekkende steden: maar ook de leuke dorpjes mogen zeker niet vergeten worden. Welke regio’s er allemaal liggen te wachten om te bezoeken? Je leest het hier!

1. Asturie

Je vindt de regio Asturië in het noordwestelijke deel van Spanje. Interessant is het feit dat deze regio genoemd is naar het voormalig Koninkrijk Asturië: welke op ongeveer dezelfde plaats te vinden was! Je vind er allerlei mooie kustplaatsen en geweldig leuke vissersplaatsen. Een ideale plek om het authentieke Spanje te ontdekken.

2. Andalusie

De zuidelijk gelegen regio Andalusië staat bekend om de mooie witte dorpjes en prachtige uitzichten. De hoofdstad van Andalusië is natuurlijk Sevilla; en zeker een bezoekje waard! Daarnaast vind je in Andalusië ook de mooiste natuurparken zoals bijvoorbeeld de Sierra de las Nieves.

3. Baskenland

Ben je toe aan wat cultuur? Dan bezoek je Baskenland; wat bekend staat om de heerlijke pintxos. Het prachtige groene landschap en de tientallen mooie dorpjes geven je alle mogelijkheid om heerlijk te wandelen en te genieten van de mooie omgeving.

4. Costa Blanca

Je hebt vast al wel van de costa Blanca gehoord; een van de meest populaire kust gebieden in Spanje. Wat je misschien nog niet wist is dat je hier allerlei speciale, leuke dorpjes kunt vinden die zeker een bezoekje waard zijn.

5. Costa Brava

Naast de Costa Blanca is ook de Costa Brava veelal bekend. Hier vind je de populaire badplaats Blanes, maar ook allerlei authentieke, kleine dorpjes waar je heerlijk wat cultuur op kunt snuiven. Na een dagje cultuur kun je jezelf vervolgens terugtrekken in een van de vele toeristische vakantieoorden.

6. Fuerteventura

Tientallen kleine, authentieke agrarische dorpen en vissersdorpjes; dat is wat je in Fuerteventura vindt. In sommige dorpen lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan!

7. Gran Canaria

Hoewel je bij Gran Canaria misschien meteen aan massatoerisme denkt, biedt deze omgeving je ook meer dan genoeg mogelijkheid om prachtig mooie dorpjes te bezoeken.

8. Ibiza

Ook Ibiza is een populaire toeristische bestemming; maar als je even de minder aantrekkelijke paden bewandelt kom je hier prachtige onontdekte natuurgebieden tegen. Ook een ideale plaats om wat dorpjes te ontdekken.

Gerelateerde berichten