Tips & Lijstjes

De top 5 mooiste en beste huwelijksreisbestemmingen

Natuurlijk behoort je huwelijksdag tot de mooiste dag van je leven, maar stiekem vind je waarschijnlijk ook dat het mooiste pas na de huwelijksdag begint, namelijk de huwelijksreis! Een huwelijk regelen is al druk en stressvol genoeg, tijdens de huwelijksreis krijg je eindelijk de tijd om optimaal van elkaar te genieten.

In aanloop naar je huwelijksdag zul je over heel veel zaken allerlei keuzes moeten maken. En alsof dat nog niet genoeg is, moet je ook nog de bestemming voor je huwelijksreis uitkiezen. Er zijn ook zoveel mooie plekjes om je huwelijksreis te vieren, maar welke bestemming is nu echt een topbestemming? Wanneer je verder leest zul je de top 5 tegenkomen van de mooiste huwelijksreis bestemming die er toch uitspringen in vergelijking met andere bestemmingen.

1. Curaçao

Waar denk je het eerste aan als je denkt aan een huwelijksreis? Inderdaad, zon, zee en strand, een tropische bestemming dus. En waar kun je een tropische vakantie beter vieren dan in de Cariben? Nu zijn er veel eilanden in de Cariben te vinden die je kunt bezoeken, maar één van de meest populaire eilanden is Curaçao. Tevens is het eiland ook één van de goedkoopste Caribische eilanden om te bezoeken. Dat komt na een dure huwelijksdag wel zo goed uit.

Natuurlijk kom je naar Curaçao vooral voor het strand en de zee. Dat kan hier dan ook volop. Dit kan op drukke stranden, maar ook in afgelegen romantische baaitjes. Maar er is nog veel meer te doen op Curaçao. Je kunt ook de nodige cultuur opsnuiven en steden bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Willemstad, de hoofdstad van het eiland en daar kennis maken met de historie van het eiland. Ook de natuur is interessant, zoals het Nationaal Park Christoffel, waar je lekker kunt wandelen of breng een bezoek aan de Hato grotten. Een leuke optie is een bezoek naar Klein Curaçao die je via een boottocht kunt bereiken.

2. Boa Vista op de Kaapverdische eilanden

De Kaapverdische eilanden bestaan uit verschillende eilanden die elk hun eigen unieke charme hebben. Boa Vista, in het Nederlands vertaald ook wel ‘mooi zicht’ genoemd, springt er wat dat betreft uit en is een ideaal eiland om naartoe te gaan voor een huwelijksreis.

Kenmerk van Boa Vista zijn de vele witte en langgerekte zandstranden. Deze stranden behoren tot de mooiste van heel Kaapverdië. Veel van deze stranden zijn zeer rustig of soms helemaal verlaten. Uitstekende ingrediënten daarom voor een romantische huwelijksreis.

Maar ook als je niet zo’n strandliefhebber bent of als je een keer wat anders wilt, kun je genoeg op Boa Vista ondernemen. De natuur is ook schitterend, zoals een groot moerasgebied met veel vogels, de Ramsar sites of breng een bezoek aan Caretta-Caretta, waar je allerlei schildpadden kunt bekijken die aan het broeden zijn. Ook voor de actievelingen is er genoeg te beleven, zoals een tocht met een quad of lekker surfen.

3. Dominicaanse Republiek

Curaçao mag dan wel een populair Caribisch eiland zijn voor huwelijksreizen, de Dominicaanse Republiek doet niet onder voor Curaçao. Ook dit eiland is mateloos populair om voor een huwelijksreis te bezoeken alleen is het iets duurder. Maar je krijgt voor je budget wel een veelvoud aan luxe weer terug. Dit maakt de Dominicaanse Republiek dan ook zeker de moeite waard.

Ook in de Dominicaanse republiek vind je witte stranden, kristalhelder blauw water en mooie palmbomen. Bekend is de badplaats Punta Cana. Hier kun je verblijven in een luxe hotel terwijl je overdag aan het strand ligt. Deze plek is de ideale Caribische huwelijksreis bestemming!

Uiteraard kun je ook op dit eiland meer dan alleen genieten van de witte stranden en blauwe zee. Er zijn genoeg activiteiten en excursies te doen, zoals een bezoek aan Santo Domingo, de culturele hoofdstad van het eiland. Krijg je niet genoeg van zee en strand? Wissel dan eens van locatie door een dagtrip te maken naar het eiland Saona. Dit eiland is een waar paradijs.

4. Bali

Indonesië en dan vooral het eiland Bali is een ideaal eiland voor een huwelijksreis. Ook het reizen naar Indonesië is de afgelopen jaren een stuk goedkoper geworden, zodat een huwelijksreis naar Bali zeker betaalbaar is. Bali beschikt eigenlijk over alles wat je nodig hebt voor een geslaagde huwelijksreis. Uiteraard de prachtige tropische stranden waar je kunt genieten van de bijzondere zonsondergangen, maar ook kom je gemakkelijk in contact met de lokale bevolking op de vele Indonesische markten.

Onder Nederlanders is de badplaats Sanur zeer populair. Het is een leuke en levendige plaats met vele resorts en hotels waar je je de hele dag kunt vermaken aan het zwembad. Ook het strand is hier mooi en zeker de moeite van het bezoeken waard. In Sanur kun je verder nog genoeg uitstapjes maken en activiteiten ondernemen.

Een van die activiteiten is een bezoek aan Jalan Danau Tamblingan, een nachtmarkt, waar je gemakkelijk in contact komt met de lokale bevolking en de hele avond kunt dansen op live muziek in één van de vele gezellige bars. En natuurlijk vind je op Bali de nodige cultuur. In Denpasar bezoek je bijvoorbeeld één van de vele typische oude Indonesische tempels. Bali is zeker een eiland voor een onvergetelijke huwelijksreis.

5. Mauritius

Op nummer 5 staat dan wel Mauritius, maar dit eiland had net zo goed op nummer 1 kunnen eindigen. Mauritius is een typisch eiland als je denkt aan een paradijselijk eiland met witte stranden, blauwe zee en palmbomen. Een huwelijksreis naar Mauritius zal zeker een droomvakantie zijn, vooral voor liefhebbers van veel strand en zee.

Het klimaat van Mauritius mag toch wel genoemd worden als het grootste voordeel. Het is werkelijk waar het gehele jaar mooi weer. De zomer start in november en eindigt in mei. Tijdens deze maanden zal de temperatuur tussen de 25° en 35° Celsius liggen. Maar het is ook geen enkel probleem om je huwelijksreis in de wintermaanden van juni tot oktober te maken. Kouder dan 22° Celsius zal het niet worden.

Ten oosten van Mauritius ligt Belle Mare en staat bekend om de prachtige maar rustige stranden. Op deze plek is het optimaal genieten van een ongestoorde en romantische huwelijksreis. Ook is deze omgeving zeer geschikt voor watersport.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie