Tips & Lijstjes

Foto’s maken met je smartphone op reis  

Als je terugkomt van vakantie zijn er twee dingen die je terug laten denken aan die mooie tijd, namelijk je eigen herinneringen en je vakantiefoto’s. Hoewel foto’s materiaal zijn en je herinneringen in je eigen hoofd zitten, blijven foto’s voor mij toch een belangrijk deel van de vakantie. Daarom is het voor mij ook belangrijk om een goede fotocamera bij me te hebben.

Op reis met een camera

We kennen ook wel allemaal de struggle van teveel spullen bij je hebben als je bezienswaardigheden gaat bezoeken. Tasje hier, fles water daar en voor je het weet laat je ergens iets staan. Ook je camera neemt veel plek in als je de toeristische plekjes gaat bezoeken. Om goede bescherming te bieden voor je camera, heb je al snel een redelijk grote cameratas bij je. Hoe handig zou het zijn als je gewoon al je foto’s met je smartphone kan maken? Ik hoor je al denken: maar dat zijn nooit even goede foto’s als met je camera. Toch komt de nieuwe iPhone Xr een flink stuk in de buurt.

Foto’s maken met je smartphone

Zelf had ik altijd een iPhone 5 en de fotokwaliteit van goede camera’s zijn wel stukken beter dan van mijn telefoon. Sinds een tijdje heb ik een nieuwe iPhone en ik merk dat de kwaliteit tussen mijn camera en mijn telefoon eigenlijk niets verschilt. Soms heb ik juist het idee dat ik mijn telefoon in sommige situaties mooiere foto’s maakt, omdat er ook veel fotofuncties op de telefoon zitten. Kijk eerst goed welke functies je telefoon allemaal heeft, want het kan je verbazen hoeveel je met je smartphone kan spelen. Nog een paar tips voor je foto’s gaat maken met je smartphone: maak je lens goed schoon met een zogenaamd microfiber doekje. Hierdoor krijg je geen lelijke vlekken op je foto’s. Zorg ook dat je zo min mogelijk met je vinger tegen de lens aan zit, omdat dit vetvlekken veroorzaakt.

Voordelen 

Zoals ik net al zei, scheelt het veel in ruimte in je tas als je je telefoon gebruikt als fotocamera. Er zijn veel voordelen aan foto’s maken met je smartphone. De belangrijkste vind ik dat je meteen de foto’s tot je beschikking hebt. Met een fotocamera kost het altijd toch weer wat moeite om de foto’s op je telefoon te krijgen. Nu heb je ze direct in de cloud zitten, waardoor je ze meteen kan delen met vrienden en familie.

Accessoires

Om de foto’s op je smartphone iets meer divers te maken, kun je verschillende accessoires kopen voor je telefoon. Het idee van de lenzen is dat je ze op je telefoon klikt voor je camera. Eigenlijk doe je dit op precies dezelfde manier als wanneer je een camera lens wisselt. Je kan kiezen uit verschillende soorten lenzen. Zo heb je bijvoorbeeld de Fish Eye, die bekend is door het speciale vissenkom-effect wat je krijgt op je foto. De lens maakt een foto als je in een soort bubbel zit.

Soms raken de vormen in de foto een beetje uit proportie door de lens, maar dat vind ik er ergens ook wel heel mooi aan. Het is weer eens wat anders! Als je hier niet zo van bent, kan je ook kiezen om een Wide Angle lens op je telefoon te plaatsen. Hier kan je hele ruime foto’s mee maken. Je kan op deze manier heel veel meer omgeving op je foto krijgen.

Kortom, je camera inwisselen voor een smartphone is nog niet eens zo’n slecht idee. Je hebt meer ruimte in je tas en je hoeft geen geld uit te geven aan een dure camera, want een smartphone heeft bijna iedereen al in zijn bezit. Als je nog een leuke touch wil geven aan je foto’s, kan je er nog interessante accessoires bijkopen, zoals een Fish Cam. Als je foto’s goed gelukt zijn, is er genoeg reden om iets leuks te maken van al je vakantiefoto’s. Hier kan je lezen wat je allemaal kunt doen met je reisfoto’s.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie