Nederland

Noord-Brabant: de 9 leukste dagjes uit!

Wil je er eens lekker tussenuit in eigen land? Geen enkel probleem want Nederland heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van dagjes uit. In alle provincies kun je goed vertoeven! In het bijzonder vertellen we je vandaag meer over de leukste dagjes uit in Noord-Brabant: een mooi, groen en veelzijdig gebied! Van een dagje naar een toffe stad tot een dierenpark bezoeken en van mooie fietsroutes tot pretparken.

1. Biertjes proeven bij Brouwerij La Trappe

Midden in de natuur vind je de brouwerij van de welbekende biertjes van La Trappe. Een erg leuk uitje wanneer je in Noord-Brabant iets wil ondernemen! Je kunt er niet alleen rondleidingen krijgen, maar uiteraard ook de nodige drankjes proeven. Ze serveren er tevens allerlei bijzondere hapjes, zoals hele lekker bierbitterballen en nog veel meer andere variaties!

2. Een dagje Tilburg

Tilburg is een van de grootste steden van Nederland en ligt in het mooie Noord-Brabant. De stad heeft enorm veel te bieden. Van mooie pleinen tot toffe boetiekjes en van stadspark tot musea. Of je nou met of zonder kinderen gaat, je kunt hier een dagvullend programma neerzetten waar iedereen blij van wordt. Denk aan een wandeling in het Spoorpark, een bezoek aan het Textielmuseum en een borrel bij RAW in de industriële Spoorzone. Om af te sluiten eet je een hapje op het Piusplein. En wil je een mysterieuze en bijzondere activiteit? Bezoek dan het Doloris Meta Maze!

Tilburg

3. Bezoek de Loonse en Drunense duinen

Lekker even uitwaaien alsof je aan het strand bent? Daarvoor kun je terecht bij de Loonse en Drunense duinen! Uitgestrekte kilometers met zand, heuvels en bomen. Ideaal om een hond mee naartoe te nemen, om uitgebreid te picknicken of een wandeltocht te maken. Ook kids vermaken zich hier altijd goed!

4. Een dagje Efteling

Ja, de Efteling kan natuurlijk niet ontbreken in een lijstje met dagactiviteiten in Noord-Brabant. Wat een heerlijk pretpark is dat toch! Inmiddels met een hoop nieuwe en vernieuwde attracties. Waan je even een dagje in wat sprookjes en ontspan. Ook deze activiteit is zowel top met kids als zonder.

Efteling

5. Cultuur snuiven bij de Grote Kerk in Breda

Breda is natuurlijk ook een fantastische stad om een dagje te spenderen. Wandel door de oude straatjes, bezoek de Grote Kerk en rust lekker even uit bij de fontein in het stadspark. In het centrum van Breda kun je bovendien heerlijk eten.

Noord-Brabant

6. Bossche Bollen eten in Den Bosch

Wanneer je geïnteresseerd bent in een stukje historie en architectuur, dan is Den Bosch zeker een aanrader. Je vindt er prachtige panden, allerlei musea en in de stad zelf ook meerdere informatiepunten voor mooie routes. Uiteraard kan aan het einde van de dag die Bossche Bol niet ontbreken, want wat zijn die toch lekker!

7. Een dagje varen in de Biesbosch

Je hoeft niet helemaal naar het strand om aan je trekken te komen wat betreft zwemmen en varen. Ook in het binnenland van Noord-Brabant kun je fantastische boottochtjes maken. Zo ook in de Biesbosch, een prachtig natuurpark met oneindig veel mogelijkheden. Je kunt er een kano of een bootje huren, picknicken, zwemmen en uiteraard zijn er ook voldoende opties voor fiets- of wandeltochten.

Noord-Brabant

8. Dieren kijken in Zooparc Overloon

Kinderen en dieren zijn altijd een goede combinatie, toch? Een hele leuke manier om ze kennis te laten maken met de natuur en alles wat er nog meer op de wereld leeft. Je kunt in Zooparc Overloon in verschillende settingen de dieren bekijken die je anders op safari in Afrika tegen zou komen. Ben je hier trouwens niet in de buurt maar wil je wel graag naar een dierenpark? Dan is ook de Beekse Bergen in Hilvarenbeek een echte aanrader!

9. Scootertje huren en rond touren

Tot slot een activiteit waar ik zelf ook erg van genoten heb: met een scootertje een tour maken door het Brabantse landschap. Je kunt een route kiezen die je zelf leuk lijkt. Neem in verschillende plaatsjes lekker een terrasje en geniet van de wind in je haren tijdens het touren.

Kortom, genoeg te beleven in deze mooie provincie. Uiteraard kun je nog veel meer beleven dan alleen bovenstaande activiteiten, maar zo heb je in ieder geval een beetje een idee.

Gerelateerde berichten