Tips & Lijstjes

Authentiek Venetië ervaren? Bezoek Venetië in november!

Venetië in november

Als we het over steden hebben die over het algemeen overspoeld worden door toeristen, dan is Venetië daar zeker één van. Ondanks dat het er in de zomer eigenlijk veel te heet is, kun je er dan over de koppen lopen. Volle restaurants, lange rijen voor bezienswaardigheden en pleinen waar je elkaar binnen no-time kwijt bent. Begrijp me niet verkeerd, Venetië is een fantastische stad, maar in de zomer wel gewoon heel druk. Sinds ik zelf in november in Venetië ben geweest zou ik niemand meer anders aanraden. Er struinen wat mensen over de pleinen, winkeliers nemen rustig de tijd om je het een en ander uit te leggen over hun producten en de straat staat niet vol met proppers van restaurants. Kortom, een fantastische ervaring want zo zie je écht wat van de stad. Vandaar deze blog over de beste reistijd, het klimaat in november, activiteiten in Venetië in het laagseizoen en tips voor het bezoeken van de stad.

De beste reistijd voor Venetië

Over het algemeen is het laagseizoen de beste reistijd voor het bezoeken van Venetië. Dus van april tot en met juni en van september tot en met november. In deze periodes heb je de grootste kans op gematigd weer én is het er niet zo druk als in juli en augustus. Augustus is écht de drukste maand, want dan komen (naast alle toeristen) ook veel Italianen deze kant op gereisd. In de echte wintermaanden (dus december tot en met maart) kun je Venetië uiteraard ook bezoeken, maar kan het er ook heel koud zijn. Afhankelijk van waar je zelf behoefte aan hebt, kun je dus een goede periode uitzoeken.

Venetië in november

 

Het klimaat van Venetië in november

Mijn favoriete maand voor het bezoeken van Venetië is toch echt november. De kans op neerslag is wat groter en de temperatuur schommelt zo tussen de 12 en 16 graden. Ideaal dus om op een rustige manier de stad te bezoeken. Het is al vroeg donker dus vanaf eind van de middag worden de straten en de kanalen verlicht met mooie lampjes. Je kunt binnen in de restaurants heerlijk knus genieten van een warm diner. Of juist buiten aan het water onder een warmtekachel. In november loopt het drukke seizoen bovendien echt op zijn einde. Wellicht een van de redenen dat de verkopers rustig zijn, je niet gestalkt wordt met menukaarten en ze je rustig over hun winkels kunnen vertellen. Ze hebben immers de grote buit al binnengehaald in de afgelopen maanden.

 De leukste laagseizoens-activiteiten in Venetië

  • Doordat het in het laagseizoen wat kouder is dan in het hoogseizoen, zit er verschil in activiteiten die je onderneemt. Welke activiteiten moet je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Venetië in het laagseizoen?
  • Breng in ieder geval een bezoek aan het Piazza San Marco. Overdag is het hier prachtig, maar loop er ook zeker in het donker nog even naartoe. De gebouwen zijn prachtig verlicht en er klinkt hier en daar livemuziek uit de omliggende luxe restaurants.
  • Neem de gondeltrein naar een ander punt in de stad. Ondanks dat eigenlijk alles in Venetië wel op loopafstand ligt, is het zeker aan te raden de ‘trein’ te nemen. Overal vind je stations op het water, waarna je met een soort veerpont naar een andere bestemming kunt reizen. Goedkoper dan een gondeltocht en minstens net zo leuk!

Tips voor het bezoeken van Venetië

Dan tot slot nog een paar laatste tips voor het bezoeken van Venetië in de winter. In het laagseizoen bieden veel restaurants, winkels en bezienswaardigheden veel lagere prijzen dan in het hoogseizoen. Een kopje koffie hoeft geen €7,- te kosten, dus plof zeker niet zomaar bij het eerste beste tentje neer. Bovendien kan het overdag een aangename temperatuur zijn, maar ’s avonds koelt het snel af. Neem dus lekker warme kleding mee de stad in. En tot slot: om in de stad te komen kun je heel gemakkelijk het openbaar vervoer nemen. Net zo snel en makkelijk als een taxi en zeker twee keer zo goedkoop. Een buskaartje kost ongeveer €2,50.

Venetië in november

 

 

Gerelateerde berichten