Tips & Lijstjes Voorbereidingen

Autoverzekering in het buitenland? Zo zit het

De zomervakantie is in volle gang. Misschien rijd je binnenkort wel naar en/of door het buitenland met je auto of een huurauto. En dat wil je natuurlijk niet onverzekerd doen. Maar hoe zit het met je autoverzekering in het buitenland? We leggen het je hieronder uit.

Dekking autoverzekering buitenland

Je Nederlandse autoverzekering is geldig in de landen binnen Europa. Je autoverzekering vergelijken en een nieuwe autoverzekering afsluiten hoef je dus niet per se te doen van tevoren. Uiteraard kan dit wel. Als je het bijvoorbeeld fijn vindt om een iets uitgebreidere dekking te hebben op vakantie.

Er zijn enkele landen waar je autoverzekering niet geldig is. Dit gaat om (delen van) Cyprus en Servië. Als je autoverzekering niet geldig is in een bepaald land, dan staat die doorgestreept op de achterkant van je groene kaart. Deze groene kaart is tevens je internationaal verzekeringsbewijs. Handig dus om mee te nemen op vakantie.

Autoverzekering met huurauto in het buitenland

Ga je op vakantie met een huurauto of huur je een auto ter plekke? Dan is het goed om te weten dat de huurauto nooit onder de dekking van je autoverzekering of reisverzekering valt. Je hebt altijd een aparte verzekering nodig en die sluit je af bij het verhuurbedrijf zelf. Controleer de voorwaarden goed. Let bijvoorbeeld ook op de vergoeding van de kosten van (letsel)schade. Ga nooit in zee met een verhuurder als het verzekerde bedrag maar een miljoen euro blijkt te zijn. Vooral met letselschade lopen de kosten namelijk flink op.

Verzeker je voor pechhulp in het buitenland

Autopech op vakantie is een van de dingen waarvan je niet wil dat ze gebeuren als je onderweg bent naar bestemming zon. Toch heb je daar niet altijd invloed op en dan kun je er maar beter voor verzekerd zijn. Als je huurauto er onderweg mee op houdt, dan kan het zijn dat je verzekering hier geen dekking voor biedt. Dit kun je vaak wel aanvullend verzekeren. Ga je met je eigen auto? Dan kom je vaak ook niet ver met enkel alleen je autoverzekering. Sluit daarom altijd een pechhulp in het buitenland af. Dit kun je doen via je autoverzekering, garage of autodealer.

Gerelateerde berichten