Budget

Besparen tijdens het Backpacken, hoe doe je dat?

Besparen tijdens backpacken

Backpacken doen we het liefste allemaal zoveel mogelijk, toch? Wij zeker, maar het probleem is vaak dat jongeren geen geld hebben en wanneer je wel geld hebt komt het omdat je waarschijnlijk 40 uur in de week werkt en weer geen tijd hebt om te backpacken. Wij zijn langzaamaan die 2e fase ingegaan, dat wil niet zeggen dat we niet meer backpacken. integendeel zelfs. Wel moeten we onze tijd nuttig indelen. Maar wat als je in die eerste fase zit? Veel mensen zeggen dat ze geen geld hebben om te backpacken, maar er zijn meer dan genoeg manieren om te besparen tijdens het backpacken! Wil je weten hoe? Lees dan snel onze tips.

Reis over land

Je hebt de tijd! Het kan enorme bedragen schelen wanneer je ervoor kiest om over land te reizen in plaats van met (binnenlandse) vluchten. Dat wil niet zeggen dat je met de trein of liftend in Singapore moet zien te komen, maar eenmaal aangekomen in een land raden we zeker aan de trein of bus te pakken. Meerijden of liften met andere backpackers of locals is zelfs helemaal goedkoop! En vaak nog leuker ook. En wel om 2 redenen:

  1. Je ziet meer van het land
  2. Je spreekt locals/ andere backpackers

Een veel voorkomende fout van vooral beginnende backpackers (ja, wij hebben deze fout ook gemaakt) is om van stad naar stad te willen reizen omdat je daar bijvoorbeeld over gehoord of gelezen hebt. Vaak zijn het echter vooral de tussenliggende stukken die het mooiste of leukste zijn. Nog een voordeel van over land reizen dus: Je slaat niks over en dus zie en beleef je meer van het land!

Lift of rijd je mee met locals dan wordt het helemaal leuk omdat je vaak verhalen te horen krijgt over een land, maar ook met andere backpackers meerijden levert veel voordelen op. Zo hoor je weer nieuwe verhalen of tips over plekken die je misschien nog niet op de planning had staan of wellicht ontmoet je een reismaatje voor een wat langere tijd!

Op verschillende sites zoals travelbuddy.com of couchsurfing.com zijn veel oproepen te vinden van mensen die naar verschillende bestemmingen gaan rijden, zoek je bestemming op en je hebt binnen no-time je travel maatje gevonden!

Slaap bij locals (Couchsurfing)

Slapen bij locals kan je, naast alweer het voordeel dat je in aanraking komt met locals, ook nog veel opleveren! Of je nou backpackt in Europa, Noord – Amerika, Zuid – Amerika, Afrika, Azië of Oceanië, deze tip helpt je altijd besparen. Via Couchsurfing.com kun je naar de pagina gaan van de bestemming waar je wilt overnachten en doe je een oproep om ergens te kunnen overnachten. Daarnaast is het ook mogelijk om een persoonlijk profiel aan te maken waar je je bevindt en of je op dat moment een bank beschikbaar hebt, dit werkt dus ook andersom. Ga op zoek naar mensen die op jouw bestemming een bank (dat is overigens meestal gewoon een bed) beschikbaar heeft en stuur deze persoonlijke berichtjes. Toegegeven, het kost wat moeite, maar ook nu weer bespaart het je veel kosten van een hotel, hostel of camping plus weer contact met een local of iemand die er al langer verblijft.

Het hoeft niet eens altijd te betekenen dat je bij een local slaapt, mocht je bijvoorbeeld in een land zijn waar je de taal niet spreekt. Veel Nederlandse stagiairs die in het buitenland studeren of stage lopen stellen bijvoorbeeld ook een overnachtingsplaats beschikbaar voor andere reizigers.

Daarnaast zijn er tegenwoordig verschillende reisorganisaties die de mogelijkheid om bij locals te overnachten aanbieden of je boekt bij het altijd vertrouwde AirBnB een overnachting bij een local natuurlijk.

Tropisch Fruit markt Australie

Verzorg je eigen (avond)eten

Verzorg lekker je eigen eten in plaats van telkens uit eten te gaan! Als reiziger ben je heel snel geneigd om vaak uit eten te gaan, maar wil je besparen tijdens het backpacken dan is het zeker aan te raden om lekker je eigen eten klaar te maken! In vrijwel alle hostels, (AirBnB) appartementen of camping is het mogelijk om je eigen avondeten klaar te maken in (openbare) keukens. Doe lekker je boodschappen bij de lokale markt of supermarkt en maak je eigen maal klaar. Niks duurder dan thuis dus, eigenlijk mag je het niet eens als kosten van je reis rekenen. 😉

Doe dit trouwens niet alleen voor je avondeten, ook je ontbijt en lunch zijn makkelijk te halen in supermarkten, of nog lekkerder: De lokale markt! Het lijkt vaak goedkoop om even een voorbelegd broodje te halen bij dat lekkere tentje op de hoek, maar je betaalt alsnog meer dan wanneer je dit zelf doet. Wat kost nou een kaal broodje, pak vleeswaren en wat sla en komkommers in de supermarkt? Zeker als je met meer mensen bent kun je voor een paar centen een heerlijke lunch of picknick klaar maken! En ja dit duurt langer dan dat broodje op de hoek, maar kom op: Je backpackt, dus je hebt tijd!

Relocation camper besparen backpacken

Relocations

We schreven er al eens eerder over, maar relocations kunnen je enorm veel opleveren! Hoe het werkt kun je hier helemaal lezen. Wat je ermee bespaart? Een volledige autohuur omdat je het camper of autoverhuur bedrijf helpt door het voertuig terug te brengen naar de plek waar ze deze nodig hebben. Soms krijg je zelfs een bedrag mee om de benzinekosten mee te betalen! Dubbel besparen dus.

Check valuta koersen

Oke, dit zal je geen enorme bedragen besparen, maar soms kan het zeker lonen om de valutakoersen in de gaten te houden. Blijf je bijvoorbeeld een paar maanden in een land en je ziet dat de koers enorm laag staat waardoor je op dat moment goedkoper uit bent dan te verwachten is over een aantal maanden? Pin dan een groter bedrag en verstop dit goed ergens onderin je backpack of bij voorkeur over meerdere tassen. Groot nadeel is natuurlijk wel het risico om het kwijt te raken.

Heb jij nog meer besparingsmogelijkheden voor op reis? Laat het ons weten! Wij horen ze zelf ook graag namelijk.

Gerelateerde berichten

Nog geen reacties

Plaats een reactie